Σκέρτσος για δηλώσεις Φωτίου: Τα 5.000 ευρώ είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 20:20 Σκέρτσος για δηλώσεις Φωτίου: Τα 5.000 ευρώ είναι κάτω από το όριο της φτώχειας

Τα όσα είπε η Θεανώ Φωτίου ορίζοντας την μεσαία τάξη με εισόδημα 5.000 ευρώ σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μας πείσει ότι «το ‘χει με τα νούμερα» και διαθέτει κοστολογημένο οικονομικό πρόγραμμα. Την ίδια ώρα, μετά τον κ. Κατρούγκαλο, πρωτοκλασάτα στελέχη του μπερδεύουν την ελληνική μεσαία τάξη με τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Και επισημαίνει: «Να ενημερώσουμε, λοιπόν, την κυρία Φωτίου και τον ΣΥΡΙΖΑ -παρότι η ίδια έχει διατελέσει αρμόδια Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων- ότι το ποσό των 5.000 ευρώ είναι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ κάτω ακόμη και από το όριο της φτώχειας στη χώρα μας, που ορίζεται στα 5.700 ευρώ ετησίως.

Είναι σαφές ότι η κυρία Φωτίου και το κόμμα της «οραματίζονται» στην πραγματικότητα με το οικονομικό τους πρόγραμμα των 83 δις ευρώ -που μας θέτει αυτομάτως σε νέα μνημόνια- μια ελληνική μεσαία τάξη των 420 ευρώ μηνιαίως ή των 5.000 ευρώ ετησίως. Είναι εξίσου σαφές ότι προετοιμάζουν μια νέα φοροεπιδρομή σε όλους τους υπόλοιπους -κατά την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ- πλούσιους της κανονικής ελληνικής μεσαίας τάξης με εισοδήματα από 10.000 έως 30.000 ευρώ ετησίως.

Ένα είναι σίγουρο: το κρυφό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια επανάληψη της φορολαίλαπας που ζήσαμε το 2015-2019. Η ιστορία, όμως, μόνο ως φάρσα μπορεί να επαναληφθεί. Γι αυτό αυτή την Κυριακή δεν θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν ξανά τις ιδεοληψίες τους και θα πούμε ένα πλειοψηφικό και αυτοδύναμο “ναι” στην δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και των εισοδημάτων όλων των πολιτών, που μόνο η ΝΔ απέδειξε ότι μπορεί να εγγυηθεί», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση