Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος διώκτης της μεσαίας τάξης με έναν αδιόρθωτο αρχηγό»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 20:52 Μητσοτάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμείλικτος διώκτης της μεσαίας τάξης με έναν αδιόρθωτο αρχηγό»

Την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής πραγματοποίησε στο Θησείο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαστε ξανά εδώ στην καρδιά της Αθήνας, έτοιμοι να δώσουμε δεύτερη εντολή στην προκοπή» είπε στην έναρξη της ομιλίας του, τονίζοντας πως η συγκέντρωση είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που έκανε πριν τέσσερα χρόνια, στην επίσης τελευταία ομιλία του πριν τις εκλογές του 2019.

«Ολοι μας ήρθαμε με κρίσεις πρωτόγνωρες, αλλά και στοιχήματα που τα κερδίσαμε και βγήκαμε πάλι νικητές» σημείωσε εν μέσω αποθέωσης ο πρωθυπουργός.

«Βάλαμε τα θεμέλια μιας χώρας. Με την βοήθεια του ελληνικού λαού θα συνεχίσουμε το έργο. Ανήμερα Κωνσταντίνου και Ελένης συνεχίζουμε την ανοικοδόμηση της χώρας. Ερχόμενος είδα γύρω μου παλιούς αγωνιστές και νέα παιδιά της παράταξης. Αυτό το γαλάζιο ποτάμι είναι πράγματι πρωτόγνωρο για την πόλη μας» πρόσθεσε στο αρχικό σκέλος της ομιλίας του.

Μητσοτάκης: Εμεινα πιστός στο καθήκον μου αυτή την 4ετια

«Στον ίδιο χώρο πριν τέσσερα χρόνια μιλούσα για θωράκιση των συνόρων και την μείωση φόρων. Τίμησα τα πρώτα και έκανα πράξη τα δεύτερα. Εμεινα πιστός στο καθήκον μου» συνέχισε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα μπορούμε να λέμε τα είπαμε και τα κάναμε πράξη. Πληρώνουμε 50 λιγότερους φόρους, έχουν αφαιρεθεί βάρη 7 δις, ο Ένφια μειώθηκε, έπεσε ο πρώτος συντελεστής, καταργήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης και οι γονείς μεταβιβάζουν δωρεάν την περιουσία τους στα παιδιά τους. Είμαστε η μεγάλη λαϊκή παράταξη με κοινωνικό αποτύπωμα. Στηρίξαμε την κοινωνία», συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε από τα 650 στα 780 ευρώ και οι συνταξιούχοι είδαν αυξήσεις για πρ τη φορά μετά από 12 χρόνια.

Μιλώντας για την οικονομία είπε ότι είμαστε ένα βημα πριν την επενδυτική βαθμίδα. «Με κυβέρνηση της ΝΔ το εγγυώμαι ότι θα γίνει πραγματικότητα στις πρώτες 100 ημέρες», συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα υπάρχουν όσο κι αν κάποιοι έκαναν πως δεν τα έβλεπαν, ενώ για το φράχτη στον Έβρο είπε ότι επεκτείνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και στα αναγεννημένα ναυπηγεία μας.

«Για εμάς η εθνική άμυνα είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «και στο μέτωπο της διπλωματίας δεν μείναμε στάσιμοι», πως είμαστε διεθνής ενεργειακός κόμβος και η φωνή της Ελλαδος ακούγεται.

«Αυτά που είπαμε τα κάναμε πράξη», επανέλαβε με έμφαση.

Μητσοτάκης: Σε 100 μέρες θα έρθει η επενδυτική βαθμίδα

«Απελευθερωθήκαμε από την ευρωπαϊκή εποπτεία, αναβαθμιστήκαμε 12 φορές και μέσα στις πρώτες 100 ημέρες κυβέρνησής μας θα έρθει και η επενδυτική βαθμίδα» είπε ακόμη κάνοντας μία εκτενή αναφορά στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση τόσο σε εξωτερική πολιτική, όσο και στο Δημόσιο.

«O EΦΚΑ βγάζει τις συντάξεις στην ώρα τους, όχι σε δύο χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πρόσφατες τραγωδίες έδειξαν ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Οπως και στην παιδεία. Εμείς κάναμε 25.000 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια» σημείωσε αναφερόμενος για την Παιδεία.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο γήπεδο του Παναθηναϊκού που υπεγράφη, ενώ έδωσε και συγχαρητήρια στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, που υποστηρίζει, για την πρόκριση στο τελικό της Ευρωλίγκας.

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Οι τέσσερις στόχοι μας την 4ετια είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη υγεία, αποτελεσματικό κράτος με αξιολόγηση παντού και περήφανη και ισχυρή πατρίδα» είπε ακόμη, για να αναφέρει τον στόχο των 950 ευρώ ως κατώτατο μισθό ως το τέλος της 4ετιας.

Συνέχισε στον στόχο της κυβέρνησης για τον τομέα της Υγείας, αλλά και στο δημόσιο, σημειώνοντας πως θα γίνονται «αξιολογήσεις παντού» σημείωσε.

Οι πολίτες ψηφίζουν για το ποιος θα κρατά σταθερά το τιμόνι στην εξωτερική πολιτική της χώρας» πρόσθεσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Πρέπει να στηρίξουμε την ελληνική οικογένεια και ειδικά τις εργαζόμενες μητέρες. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την μάστιγα του δημογραφικού».

Μητσοτάκης: «Αμείλικτος διώκτης της μεσαίας τάξης ο ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στις εκλογές στάθηκε για άλλη μία φορά στους κινδύνους που κρύβει η απλή αναλογική, εξαπολύωντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Τσίπρας υψώνει το δάχτυλο, ενώ χρέωσε την χώρα ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το 2015. Μετά ως αντιπολίτευση άρχισε να λέει όχι σε αυξήσεις μισθών, αλλά και στον αποκλεισμό της Χ.Α, στην οποία τώρα κλείνει το μάτι. Και φυσικά το λεφτόδεντρο καλά κρατεί... 83 δις οι παροχές του. Ζητούν δικαιοσύνη παντού ενώ έστησαν την σκευωρία Νοβάρτις κι έχει δίπλα του τον καταδικασμένο από το ειδικό δικαστήριο με 13-0, Ν. Παππά. Αναζητεί ένα δρόμο προς την εξουσία απεγνωσμένα. Πρώτα φλερτάροντας με τον Βαρουφάκη και τις... Δήμητρές του. Μόνο στη φαντασία του η κυβέρνηση συνεργασίας. Την οποία μετά την ονόμασε κυβέρνηση ηττημένων. Μια κυβέρνηση ολικής καταστροφής. Παίζουν στα ζάρια το αύριο του τόπου. Κλείστε τους τον δρόμο στην αστάθεια, την αβεβαιότητα, την παρακμή με την ψήφο σας» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Χθες ο κ. Κατρούγκαλος αποσύρθηκε χθες γιατί αποκάλυψε τη νέα φοροκαταιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν εμείς αλλάξαμε τον τρόπο φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών, την καταψήφισε. Οσα είπε ο Κατρούγκαλος είναι η πραγματική τους ατζέντα. Κλείστε τους τον δρόμο» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Αθελά του αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αμίλεικτος διώκτης της μεσαίας τάξης, με αδιόρθωτο αρχηγό που κάθε του λόγος είναι ένα ψέμα και μία απειλή για το απόλυτο χάος. Κάθε του λόγος είναι ένα ψέμα και κάθε του πράξη μία καταστροφή. Μία απειλή που από την δική του ήττα, προτιμά το απόλυτο χάος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Ο λαός ψηφίζει κόμμα και πρωθυπουργό»

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους του. Αφού πρώτα επιτέθηκε στον κ. Ανδρουλάκη για το θέμα του πρωθυπουργού «άγνωστο Χ», τονίζοντας πως ο λαός «ψηφίζει και πρωθυπουργό».

«Τι θα πει να μην είναι πρωθυπουργός αύριο αυτός που ψηφίζουν οι πολίτες; Να έρθει να μας το πει εδώ. Οι πολίτες δεν ψηφίζουν μόνο κόμμα, αλλά και πρωθυπουργό. Οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ που τους σέβομαι και τους τιμώ… Να πω ότι μαζί αντισταθήκαμε στον λαϊκισμό, δεν κρατούν συνεπώς ίσες αποστάσεις από την καταστρογή και πρέπει να είναι δίπλα μας σε αυτή τη κοινή προκοπή. Οι ψηφοφόροι του, αλλά και άλλων κομμάτων νιώθουν σίγουρα καλύτερα τώρα απ’ ότι το 2019. Μπορεί να μην μας ψηφίζουν, να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο, αλλά σίγουρα όχι άδειο, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνουν δεκανίνι εκείνου που μέχρι τώρα ήταν αντίπαλός τους. Η χώρα έχει ανάγκη από σιγουριά και προκοπή» σχολίασε σημειώνοντας πως οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και ένα ασφαλές μέλλον.

«Ειδα τις επιτυχίες μας και τις αδυναμίες μας. Στον καθρέφτη τους ζύγισα τον εαυτό μου και τις ευθύνες μου. Μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι δύο ρήματα μου ταιριάζουν: οτι νιώθω και ότι προσπαθώ. Εδωσα και την ψυχή μου στην ευθύνη που μου αναθέσατε να ηγηθώ της χώρας κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Την Κυριακή ψηφίζουμε και η ευθύνη πέφτει βαριά στον κάθε πολίτη. Η ψήφος είναι επιλογή, όχι υπεκφυγή. Δεν είναι για πειράματα και επιπολαιότητα. Κάτω από τον Ιερό βράχο ισχύουν πάντα τα λόγια του Περικλή. Οταν ευημερεί η πόλη, ωφελεί τον κάθε πολίτη περισσότερο απ' ότι όταν επωφελείται κάθε πολίτης ατομικά. Αυτός που ευδοκιμεί περιοδικά, αν καταστραφεί η πατρίδα, θα εχει την ίδια μοίρα. Με αυτό πρέπει να πορευτούμε ενωμένοι. Μαζί στους κινδύνους, αλλά και στο μέλλον της ελπίδας για μια καλύτερη Ελλάδα, μια καλύτερη ζωή που αξίζει στον καθένα» σημείωσε επίσης σε μία στιγμή αυτοκριτικής, ενώ κλείνοντας τόνισε πως οι κάλπες «πρέπει να γεμίσουν με ψήφους, με εκατομμύρια ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Πάμε για μία αυτοδύναμη Ελλάδα. Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε, στις 22 συνεχίζουμε» είπε κλείνοντας την τελευταία του προεκλογική ομιλία.

Δείτε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Θησείο

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση