Ιστορική νίκη Μητσοτάκη: ΝΔ 40,79%, ΣΥΡΙΖΑ 20,06% - Πεντακομματική Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 08:20 Ιστορική νίκη Μητσοτάκη: ΝΔ 40,79%, ΣΥΡΙΖΑ 20,06% - Πεντακομματική Βουλή

Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ από την κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος.

Νέο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί η ιστορικών διαστάσεων νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές με τη δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά που έχει καταγραφεί στα χρονικά της Μεταπολίτευσης.

Τα επίσημα αποτελέσματα δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκαλώντας σοβαρό προβληματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά του 20% στις εκλογές του 2023 δικαιώνει τις προσπάθειες που έγιναν επί τέσσερα χρόνια, αλλά και τον τρόπο που έγινε η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ.

Τα ποσοστά ανά κόμμα στις εκλογές 2023 στο 97, 79% της επικράτειας:

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει ποσοστό 40,79%, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο του ΣΥΡΙΖΑ τα ποσοστά του οποίου καταρρέουν στο 20,06%.

Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Λίγο πριν τις 22:30 στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον συγχαρεί για τη νίκη του τηλεφώνησε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για «πολιτικό σεισμό» έκανε λόγο από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του μετά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, τονίζοντας ότι με την ψήφο τους οι πολίτες έδειξαν ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Δείτε παρακάτω σε πραγματικό χρόνο τα αποτελέσματα από όλη την Επικράτεια και πατήστε πάνω σε κάθε νομό για να δείτε τα αποτέλεσματα ξεχωριστά ανά Περιφερειακή Ενότητα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση