Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, για τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 11:18 Εκλογές 2023: Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, για τη διερευνητική εντολή από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετέβη σήμερα (23.05.2023) στις 11:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που μπορούν να λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά τις εκλογές για σχηματισμό κυβέρνησης, όπου συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μετά από την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε με τη σειρά του (ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εκλογές της Κυριακής) στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε ότι δεν θα παραλάβει διερευνητική εντολή. 

Όπως γνωριζετε δεν προκυπτουν οι συσχετισμοι για να υπαρξει κυεβρνης ως εκ τουρου νταποκριθηκα στην θεσμικη μου υποχρεωση και να σας πω ότι δεν θα παραλαβω την διερευνητικη εντολη γιατι δεν προκυπτει σχηματισμος κυβερνησης, δήλωσε. 

Έτσι, μετά από τον Αλέξη Τσίπρα, τη σκυτάλη των διερευνητικών αναμένεται να πάρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. 

Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει την επιθυμία του να μην τραβήξει πολύ χρονικά η υπόθεση των διερευνητικών εντολών, ώστε την Κυριακή να συσταθεί η Βουλή και στη συνέχεια να γίνει η νέα διάλυσή της. 

Και αυτό, προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες για να γίνουν νέες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή, μία εβδομάδα νωρίτερα απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά, για την περίπτωση που δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση μετά από τις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπως και αναμένεται γίνει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, της τελευταίας στιγμής.

Πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση