Την Κυριακή το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Βουλής, τη Δευτέρα το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 13:49 Την Κυριακή το απόγευμα η ορκωμοσία της νέας Βουλής, τη Δευτέρα το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυσή της

Την Κυριακή (29.05.2023) θα ορκιστούν στη Βουλή όσοι εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. 

Το πρωί της επομένης, δηλαδή της Δευτέρας, θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της Βουλής ενώ μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας θα δημοσιευθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της νέας αυτής Βουλής και της καινούργιας προσφυγής στις κάλπες για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, μόνο τα τυπικά απομένουν για την επιστροφή στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όλων των διερευνητικών εντολών για τον σχηματισμό κυβέρνησης. 

Σήμερα το απόγευμα, στις 18:30, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη δική του διερευνητική εντολή.

Είναι πια απολύτως αναμενόμενο ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα επιστρέψει άμεσα ή δεν θα παραλάβει τη διερευνητική εντολή από την κ. Σακελλαροπούλου, κι έτσι θα δρομολογηθεί πολύ γρήγορα αυτό που διαφαινόταν τις τελευταίες ημέρες: η προκήρυξη εκλογών για τις 25 Ιουνίου. 

Αυτό είναι κάτι που έχει ήδη δηλώσει πως επιθυμεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ήθελε την επίσπευση των διαδικασιών, μιας και από την πλευρά των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες την Κυριακή, δεν προέκυπτε ζήτημα συνεργασίας, είτε μεταξύ τους είτε με άλλο κόμμα. 

Σήμερα, στις 11 το πρωί, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επίσης στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, δεύτερος σε σειρά μετά τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε την εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

«Από εκεί και πέρα», τόνισε εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, «δεν έχω κανέναν λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για εμάς ένα απρόσμενα οδυνηρό σοκ».

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση