Ανδρουλάκης σε Σακελλαροπούλου: «Δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλήσεων... Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Μαΐου 2023 18:56 Ανδρουλάκης σε Σακελλαροπούλου: «Δεν υπάρχουν περιθώρια προγραμματικών συγκλήσεων... Επιστρέφω τη διερευνητική εντολή»

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (23.05.2023) στο Προεδρικό Μέγαρο για να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ύστερα από τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο.

“Σας κάλεσα γιατί όπως ξέρετε κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος … είναι πλέον η δίκη σας σειρά”, του είπε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με το Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά: “Σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή”.

“Παρέδωσα την εντολή στην και υπογράμμισα ότι η λαϊκή ετυμηγορία ανέδειξε την ανάγκη να υπάρχει ισςχυρή, αξιόπιστη, προοδευτική δύναμην στον τόπο, που να διασφαλίσει ένα ισχυρό Κράτος Δικαίου, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και μία δίκαιη ανάπτυξη, όπου τα οφέλη θα είναι για τους πολλούς και όχι για τους λίγους… Στόχος μας είναι η παράταξη μας να είναι ισχυρή, να αναγεννηθεί και να αναδείξουμε το ΠΑΣΟΚ σε αξιωματική αντιπολίτευση”, δήλωσε μεταξύ άλλων στους δημοσιογράφους, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο.

Το “όχι” του Τσίπρα

Νωρίτερα, σήμερα, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς, όπως είπε, «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Θυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επέστρεψε τη διερευνητική εντολή που πήρε, επικοινώνησε τηλεφωνικά μετά τις εκλογές με τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη και πλέον επισπεύδονται οι διαδικασίες για να γίνουν δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουλίου, δηλαδή επτά ημέρες νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση