Εκλογές 2023: Τι ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 14:57 Εκλογές 2023: Τι ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

Πληροφορίες σχετικά με τα όσα είπε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Πληροφορίες για τα όσα ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια της  ημίωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιβεβαιώθηκε και τυπικά η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης και συμφώνησαν στη διενέργεια εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την τοποθέτηση του, σημείωσε ότι οι υπηρεσιακοί υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών που θα οριστούν, πρέπει να είναι πρόσωπα με γνώση των εν λόγω κρίσιμων χαρτοφυλακίων.

Υπογράμμισε περαιτέρω ότι και ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι δεν είναι τα αναλογικότερα εκλογικά συστήματα, που εμποδίζουν τον σχηματισμό κυβερνήσεων, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η ευρωπαϊκή εμπειρία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση