Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Πάμε στο Γενικό Λογιστήριο τα προγράμματά μας - Αλλά μετά να γίνει debate

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Ιουνίου 2023 15:17 Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Πάμε στο Γενικό Λογιστήριο τα προγράμματά μας - Αλλά μετά να γίνει debate

«Η παραίτηση η δική μας θα ήταν παραίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να κοστολογηθούν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έβαλε έναν όρο: την επόμενη ημέρα να γίνει ένα debate με τη συμμετοχή του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί επίσκεψη στους Αγίους Αναργύρους και το Χαϊδάρι, στο πλαίσιο της περιοδείας ενόψει των δεύτερων εκλογών 2023. 

«Έλεγε ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο. Να πάμε λοιπόν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να πάμε όπου θέλει. Πάμε μαζί. Πάμε μαζί στο Γενικό Λογιστήριο, όπου θέλετε. Να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας. Με μία προϋπόθεση. Μην το βάλετε στα πόδια. Πάμε στο Γενικό Λογιστήριο και την επομένη να πάμε σε μια τηλεοπτική αντιπαράθεση οι δύο μας να συζητήσουμε τα προγράμματα. Μην λιποτακτήσετε άλλη μία φορά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία στους Αγίους Αναργύρους. 

«Μην αρνηθείτε τον διάλογο, τη συζήτηση στα ΜΜΕ, μην γυρνάτε από πλατεία σε πλατεία θεωρώντας δεδομένη την ετυμηγορία του ελληνικού λαού με έπαρση και αλαζονεία δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος. Αντίπαλος σας είναι το πρόγραμμά μας», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δεύτερες εκλογές 2023, αντιπαρατίθενται δύο προγράμματα, σημείωσε. «Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας που είναι το πρόγραμμα της ΝΔ», πρόσθεσε και κάλεσε τους πολίτες που δεν θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία «παρά τις διαφωνίες και τις επιφυλάξεις τους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας». 

«Υπάρχει μία εναλλακτική πρόταση εξουσίας και αυτή είναι του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι επιδιώκει «να κατευθύνει την αντίδραση του λαού οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλει την επόμενη ημέρα να μην υπάρχει πολιτική δύναμη που να μπορεί να τον κοιτάξει στα μάτια και να εμποδίσει την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής λεηλασίας».

Αλέξης Τσίπρας: Μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή

«Η παραίτηση η δική μας θα ήταν παραίτηση της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό δεν παραιτούμαστε. Όχι μόνο δεν το βάζουμε κάτω αλλά θα δώσουμε την μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Ωστόσο, συμπλήρωσε, οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, «δεν είναι επανάληψη της προηγούμενης αλλά μια νέα εκλογική αναμέτρηση». «Είμαστε σκληρά καρύδια για να το βάλουμε κάτω. Μπορούμε να φέρουμε την ανατροπή. Να δώσουμε την μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Όχι για εμάς, αλλά για μια κοινωνία όρθια», πρόσθεσε. 

Στην ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα «έπεσε πολλή διαστρέβλωση και προπαγάνδα». Συνέχισε λέγοντας πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «όχι μόνο δεν προβλέπει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά προβλέπει ρύθμιση των χρεών που έχουν συσσωρευτεί». Ακόμη, δήλωσε ότι «η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει φοροαπαλλαγές για την μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση