Εκλογές 2023: Στις 15 Ιουνίου το debate των 5 πολιτικών αρχηγών - Οι θεματικές ενότητες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Ιουνίου 2023 16:43 Εκλογές 2023: Στις 15 Ιουνίου το debate των 5 πολιτικών αρχηγών - Οι θεματικές ενότητες

Στη διεξαγωγή ενός debate στις 15 Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών των πέντε κοινοβουλευτικών κομμάτων, αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Εκλογών που συνεδρίασε υπό την προεδρία της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Καλλιόπης Σπανού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και ξεχωριστή τηλεμαχία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα αλλά η πρόταση απορρίφθηκε από τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων.

Οι αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε έξι ερωτήματα με βάση τις ίδιες θεματικές ενότητες με την προηγούμενη διαδικασία, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι θα έχουν στο τέλος τη δυνατότητα ελεύθερης ερώτησης.

Οι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

1. Οικονομία – Ανάπτυξη – Απασχόληση,

2. Εξωτερική Πολιτική – Άμυνα

3. Κράτος – Θεσμοί – Διαφάνεια

4. Υγεία – Παιδεία – Κοινωνικό Κράτος

5. Περιβάλλον – Ενέργεια

6. Νέα Γενιά

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι αρχηγοί των κομμάτων θα έχουν και πάλι την ευχέρεια να προχωρήσουν σε μία σύντομη καταληκτική τοποθέτηση.

Η τηλεμαχία θα διεξαχθεί στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με πιθανή ώρα έναρξης τις 21:00 και η μέγιστη διάρκειά του θα είναι οι τρεις ώρες, όπως ίσχυε και την προηγούμενη φορά.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής θα καθοριστούν σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Πέμπτη. Κυριότερο ζήτημα που θα κληθεί να λύσει η επιτροπή είναι το γεγονός ότι οι έξι δημοσιογράφοι που θα θέτουν τα ερωτήματα είναι περισσότεροι από τους ερωτώμενους αρχηγούς, άρα σε κάθε θεματική ενότητα ένας δημοσιογράφος δεν θα θέτει ερώτημα. Για την επίλυση του θέματος, στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα κληθεί να συμμετάσχει και ο συντονιστής της τηλεμαχίας, Γιώργος Κουβαράς ως εκπρόσωπος των έξι δημοσιογράφων.

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για δύο debate

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής Επιτροπής σχετικά με τη διεξαγωγή debate πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ήταν σύμφωνα με κομματικές πηγές να διεξαχθούν δύο debate. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, θα προτείνει να διεξαχθεί «ένα μεταξύ των πέντε πολιτικών αρχηγών, όπως ζητούν και τα άλλα κόμματα, και ένα debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών των δύο πρώτων κομμάτων, όπως είχε δεσμευθεί δημόσια ότι θα γίνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου».

«Μένει να φανεί κατά πόσο ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει τη δέσμευσή του, προκειμένου οι πολίτες να ακούσουν και να συγκρίνουν τα πραγματικά προγράμματα των δύο κομμάτων που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας ή θα επιχειρήσει πάλι να κρυφτεί, ώστε η σύγκριση των προγραμμάτων να γίνεται στη βάση των fake news των υπογείων της Πειραιώς και του προπαγανδιστικού του μηχανισμού», σχολιάζουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση