Εισαγγελική έρευνα για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 19:38 Εισαγγελική έρευνα για το τροχαίο με τους πέντε νεκρούς της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί για το τροχαίο της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που είχε ως τραγικό απολογισμό πέντε θύματα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για το πολύνεκρο τροχαίο των μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, έρευνα που θα διενεργηθεί από το ΥΔΕΖΙ, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και αμέλεια.

Τα στοιχεία των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

* Η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

* Η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

* Ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Ως γνωστόν, στο ίδιο δυστύχημα βρήκαν τραγικό θάνατο και τα παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας, Κανάκη Μανδαλιού, Άντζελα και Φίλιπ, που μετείχαν στην αποστολή στη Λιβύη ως διερμηνείς.

Νωρίτερα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης είχε σημειώσει ότι είναι ξεκάθαρο πως επρόκειτο για τροχαίο δυστύχημα.

«Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες. Πρόκειται για ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα αυτό είναι ξεκάθαρο. Η ελληνική κυβέρνηση συνέλεξε πληροφορίες μετά το τραγικό συμβάν. Δεν ισχύει η πληροφορία ότι μετέβη κλιμάκιο της ΕΥΠ στη Λιβύη. Το διαψεύδουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση