Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 17 Νοεμβρίου η δίκη του στο Εφετείο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023 17:57 Δημήτρης Λιγνάδης: Στις 17 Νοεμβρίου η δίκη του στο Εφετείο

Στις 17 Νοεμβρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τις πράξεις βιασμού σε βάρος ανηλίκων που του αποδίδονται.

Ο Δ. Λιγνάδης έχει καταδικαστεί κατά πλειοψηφία, από το πρωτόδικο δικαστήριο για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015: Ενός Αιγύπτιου που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον γνωστό σκηνοθέτη-ηθοποιό στην Επίδαυρο κι ενός Ουκρανού, που έμενε σπίτι του και είχαν γνωριστεί σε μπαρ. Ο τελευταίος είχε υποστηρίξει ότι ο Δ. Λιγνάδης τον βίασε στο σπίτι του.

Αντιθέτως το δικαστήριο τον είχε κρίνει ομόφωνα αθώο για τον βιασμό ενός ενηλίκου το 2018 (που δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο) και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου κι ένας ακόμη δικαστής που μειοψήφησαν, είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να απαλλαγεί και για τις τέσσερις πράξεις βιασμού που του αποδόθηκαν. Στον Δ.Λιγνάδη επιβλήθηκε συνολική ποινή 12 ετών και του δόθηκε αναστολή μέχρι το Εφετείο.

Η Εισαγγελία Εφετών, ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου έκρινε ότι στον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου θα έπρεπε να επιβληθεί μεγαλύτερη ποινή όπως επίσης και ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί, επί τα χείρω για τον καλλιτέχνη, και η αθώωσή του για την τρίτη κατηγορία βιασμού σε βάρος ανηλίκου. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα κρίνει αν είναι βάσιμη η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελέα Εφετών.

Το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου το σκεπτικό της οποίας αποκάλυψε την Κυριακή η «Realnews», αριθμεί πάνω από 2.200 σελίδες. Σύμφωνα με την πλειοψηφία, οι καταγγελίες των δύο 17χρονων τότε, ότι βιάστηκαν από τον Δ. Λιγνάδη  είναι βάσιμες, ενώ απορρίπτονται οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου περί σκευωρίας σε βάρος του με στόχο να πληγεί το Υπουργείο Πολιτισμού και κατ΄επέκταση η Κυβέρνηση που τον επέλεξαν ως διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, όσο και το ότι μετά το διορισμό του, προκάλεσε την μήνιν ορισμένων συναδέλφων του, αλλά και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων που έλαβε.

Πηγή: enikos.grf

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση