Ελβετίδα τουρίστρια πλήρωσε 200 ευρώ για αστακό σε εστιατόριο και τον απελευθέρωσε στη θάλασσα – «Νόμιζα ότι αστειευόταν»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 15:41 Ελβετίδα τουρίστρια πλήρωσε 200 ευρώ για αστακό σε εστιατόριο και τον απελευθέρωσε στη θάλασσα – «Νόμιζα ότι αστειευόταν»

Ελβετίδα τουρίστρια πλήρωσε 200 ευρώ για αστακό σε εστιατόριο και τον απελευθέρωσε στη θάλασσα – «Νόμιζα ότι αστειευόταν»(Βίντεο)

Αγόρασε έναν αστακό σε ένα εστιατόριο γιατί δεν άντεχε στη σκέψη ότι θα πεθάνει. Μετά πήγε να τον απελευθερώσει στη θάλασσα. Συνέβη στο Golfo Aranci της Σαρδηνίας: ο αστακός βρισκόταν στο ενυδρείο του εστιατορίου Gente di Mare στην Costa Smeralda, έτοιμος να μαγειρευτεί κατόπιν αιτήματος ενός πελάτη του φημισμένου εστιατορίου στην παραλία της πόλης Gallura. Έτσι μια τουρίστρια από την Ελβετία που βρισκόταν εκεί για διακοπές με τον σύζυγό της αποφάσισε να τον αγοράσει και αμέσως μετά να τον απελευθερώσει στη θάλασσα.

«Ήρθε στο εστιατόριό μας και αμέσως εξεπλάγη με το ενυδρείο που έχουμε στην είσοδο», δήλωσε ο Αντόνιο Φαζολίνο, που μαζί με τον αδελφό του, Τζανλούκα, είναι οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου.

«Με ρώτησε αν θα μπορούσε να απελευθερώσει τον αστακό στη θάλασσα. Στην αρχή νόμιζα ότι αστειευόταν, αλλά μετά κατάλαβα ότι σοβαρολογούσε. “Κανένα πρόβλημα”, της απάντησα», συμπλήρωσε.

Αφού ζύγισε τον αστακό στην κουζίνα, ο Φαζολίνο είπε στο ζευγάρι ότι κόστιζε 200 ευρώ. Συμφώνησαν αμέσως να πληρώσουν και πήγαν στο τραπέζι της τουρίστριας τον αστακό ζωντανό, μέσα σε έναν κουβά.

Η γυναίκα επέμενε να τον απελευθερώσει η ίδια.

Μπροστά στα δύσπιστα πρώτα και στη συνέχεια ενθουσιασμένα μάτια των ιδιοκτητών του εστιατορίου, Antonio και Gianluca Fasolino, η γυναίκα χάιδεψε απαλά το ζώο και μετά το πέταξε στη θάλασσα.

«Φαινόταν πολύ συγκινημένη και μετά με αγκάλιασε. Ήταν πολύ χαρούμενη, ήθελε να κάνει μια καλή χειρονομία», είπε ο Antonio Fasolino στο ιταλικό πρακτορείο Ansa. Περίπου ένα κιλό ήταν το βάρος του αστακού που η τουρίστρια πλήρωσε ακριβά και χωρίς να ματώσει το… πορτοφόλι της, για να του δώσει στη συνέχεια την ελευθερία του, σκηνικό που απαθανάτισε με το κινητό του ο σύζυγός της, ο οποίος χαρούμενος όπως εκείνη βιντεοσκόπησε την «ηρωική» χειρονομία της. Η είδηση που εμφανίστηκε στην περιφερειακή εφημερίδα La Nuova Sardegna έκανε το γύρο του διαδικτύου και δεν έλειψαν τα σχόλια υπέρ και κατά της χειρονομίας της τουρίστριας.



Πηγή:newsbeast.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση