Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πιο πολλοί πηγαίνουν στις κάλπες για τον β' γύρο - Έφτασαν τους 62.000 στις 12:45

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2023 12:45 Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πιο πολλοί πηγαίνουν στις κάλπες για τον β' γύρο - Έφτασαν τους 62.000 στις 12:45

Την ίδια ώρα την περασμένη Κυριακή είχαν προσέλθει 55.000  - Με ρυθμούς 16.000 την ώρα προσέρχονται οι ψηφοφόροι

Μεγαλύτερη παραμένει η η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς με βάση τα στοιχεία που έγιναν γνωστά στις 12:20 στις κάλπες είχαν προσέλθει 58.000 μέλη με  έναν ρυθμό, δηλαδή, της τάξης των 300 το λεπτό ή 16.000-17.000 την ώρα

Στις 11:15 το πρωί είχαν ψηφίσει 39.000 μέλη ενώ την περασμένη Κυριακή την ίδια ώρα είχαν ψηφίσει 35.000.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στις κάλπες έχουν προσέλθει 27.737 μέλη του κόμματος όταν την ίδια ώρα την περασμένη εβδομάδα είχαν ψηφίσει 26.000 ενώ στις 9:50 είχε ανακοινωθεί ότι στις κάλπες είχαν προσέλθει ψηφίσει 19.000 μέλη του κόμματος ενώ την αντίστοιχη ώρα την περασμένη Κυριακή ο αριθμός τους ήταν 10.000.

Παράλληλα, κατά πληροφορίες, από όσους έχουν ψηφίσει ως τώρα, οι 5000 δεν είχαν παει στον πρωτο γύρο

Υπενθυμίζεται ότι οι κάλπες θα μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ εκτός αν δοθεί παράταση λόγω μεγαλύτερης συμμετοχής.

Κασσελάκης: Παροτρύνω τον κόσμο να ψηφίσει

Ο Στέφανος Κασσελάκης πριν να πάει να ψηφίσει στις 12 το μεσημέρι στη Νέα Σμύρνη, έβγαλε βόλτα τον σκύλο του μαζί με τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ.

«Παροτρύνω όλον τον κόσμο να ψηφίσει. Είναι μια όμορφη διαδικασία, μια νέα μέρα ξημερώνει» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Το ίδιο περιεχόμενο είχε και το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στο twitter.

«Μη μου πείτε τι θες πάλι, ψηφίσαμε. Δεν φτάνει» ακούγεται να λέει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτή τη φορά η ταλαιπωρία θα είναι μικρότερη. Δεν χρειάζεται να συμπληρώνεις φόρμες, υπάρχουν περισσοτερα ταμπλετ».

«Αν δεν πας είναι σαν να μην ψηφίσες ποτέ. Αν δεν πας σήμερα δεν αλλάζει το αύριο» καταλήγει στο μήνυμά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

 

Την επόμενη ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεγούν περίπου 180.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλη τη χώρα, καθώς από τις 8 το πρωί ψηφίζουν στα 538 εκλογικά τμήματα για την επαναληπτική αναμέτρηση αναδεικνύοντας τον/ την διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα. Σημειώνεται ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα ψηφίσει στις 11 στο Αιγάλεω.

Στο Αιγάλεω ψήφισε η Έφη Αχτσιόγλου

Λίγο μετά τις 11 το πρωί έφτασε στο Αιγάλεω για να ψηφίσει στον β΄γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος Έφη Αχτσιογλου.

«Σήμερα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται και στέλνουν μήνυμα ότι η προοδευτική παραταξη είναι εδώ απέναντι στην κυβέρνηση που νομίζει οτι έχει λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν οτι δεν ζουν όπως τους αξίζει» είπε η κυρία Αχτσιόγλου.

«Για μένα είναι ευθύνη και δέσμευση ότι θα είμαστε εδώ για να εκφράζουμε ανθρώπους που θέλουν μια άλλη πολιτική για τον τόπο, να τους δώσουμε ελπίδα και προοπτική».

 

 

 

 

«Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι το βράδυ θα είμαστε πιο χαμογελαστοί όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε η κυρία Αχτσιογλου λέγοντας ότι το μήνυμα είναι για μια «πιο δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

Την κυρία Αχτσιόγλου υποδέχθηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την ίδια να είναι χαμογελαστή και ευδιάθετη. 

 

axtsiogloy_kalpi__1_
axtsiogloy_kalpi__2_
axtsiogloy_kalpi__3_
axtsiogloy_kalpi__4_
axtsiogloy_kalpi__5_
axtsiogloy_kalpi__6_


Απο νωρίς στο δημαρχείο στο Αιγάλεω βρίσκονταν βουλευτές και στελέχη που εχουν στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα της κ. Αχτσιογλου. Μεταξύ άλλων ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος, Θεανώ Φωτίου και Δημήτρης Βίτσας.

Μικρές «αρρυθμίες»

Το πρωί καταγράφηκαν, πάντως, δυσκολίες στον εντοπισμό κομματικών μελών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αντιμετωπίζουν κατά τόπους εκλογικά τμήματα, καθώς -παρότι οι ψηφοφόροι φαίνεται να υπάρχουν στους καταλόγους- δεν πραγματοποιείται, κατά πάσα πιθανότητα, σωστά η αναζήτησή τους από τους χειριστές των τάμπλετ.

Χαρακτηριστική περίπτωση μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που δεν τον έβρισκαν σε εκλογικό τμήμα της Αττικής νωρίς το πρωί, ενώ είχε ψηφίσει κανονικά την περασμένη Κυριακή.

Επιπλέον, σε εκλογικό τμήμα δήμου της δυτικής Ελλάδας, κλειστό ήταν κατά πληροφορίες το δημοτικο κατάστημα όπου έπρεπε να στηθεί η κάλπη, η οποία είχε πάει στην ώρα της, βρίσκοντας κλειστή την πόρτα

Αχτσιόγλου: «Κάνουμε πολιτική»

Καλώντας τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις σημερινές κάλπες, η υποψήφια Πρόεδρος του κόμματος υπογράμμισε στο χθεσινό μήνυμα της πως «δεν παίζουμε με την πολιτική. Κάνουμε πολιτική», επιμένοντας στην κρισιμότητα της σημερινής διαδικασίας για τον πολιτικό της χώρο, αλλά και τη χώρα.

Όπως τόνισε η κυρία Αχτσιόγλου, «εγώ θέλω να είμαι ειλικρινής. Πάνω από όλα είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Πολιτική με γνώση, σχέδιο και σαφείς στόχους. Πολιτική σύγκρουσης με τις αδράνειες και τα συμφέροντα. Πολιτική για τους πολλούς και τις πολλές». «Μόνο έτσι θα εγγυηθούμε την ενότητα και τη διεύρυνση της παράταξής μας.

Μόνο έτσι θα νικήσουμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε.

 

 

Κασσελάκης: «Ξημερώνει»

Πλήρης επαφών, υποχρεώσεων, τοποθετήσεων, αλλά και διασκέδασης ήταν η χθεσινή ημέρα και για τον υποψήφιο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ξεκίνησε το πρόγραμμα του με μια βόλτα συντροφιά με τον πατέρα του Θόδωρο και τον σύντροφό του, Τάιλερ, για να αδράξει στη συνέχεια την ημέρα, μέχρι τις βραδινές ώρες.

Από νωρίς χθες το πρωί, ο κ. Κασσελάκης γύρισε το χρόνο πίσω, αφηγούμενος σε ένα βίντεο όλες τις στιγμές από την ένταξη του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, σε μια πορεία που κορυφώθηκε με την υποψηφιότητα του. Με φόντο τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, «ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Πρόεδρος όλων» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης, «όχι για τη μεταπολιτική, αλλά για την πολιτική μετά. Μετά τη Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.Μετά, για ένα Κράτος που δε θα αφήνει τον πολίτη μόνο του.

 

 

Μετά, για μια Ελλάδα που θα νιώθεις περήφανος να ζεις σ’ αυτήν», όπως παρατήρησε, καταλήγοντας ότι «την περασμένη Κυριακή γίνατε η φωνή αυτού του τόπου. Αυτή την Κυριακή ελάτε να γίνουμε το μετά αυτού του τόπου. Ξημερώνει!».

Δίνοντας την μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό, ο κ. Κασσελάκης μίλησε χθες στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ, παρέστη στην κηδεία της μητέρας της Ρένας Δούρου μαζί με τον Νίκο Παππά στο Αιγάλεω και έκλεισε την ημέρα του σε μπαρ της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, όπου είχε διοργανωθεί πάρτι Νεολαίας.

 

 

 

 

Το στοίχημα

Παρά την υπερδραστηριότητα και τα … «καρφιά» μεταξύ των δυο υποψηφίων στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο βαθμός συμμετοχής των μελών του κόμματος θα κρίνει το αποψινό αποτέλεσμα και μαζί τον προσανατολισμό του κόμματος το επόμενο διάστημα, νομιμοποιώντας παράλληλα τον/την νέο/νέα επικεφαλής.

Αν η συμμετοχή παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, μετά την εισροή των 40.000 περίπου παλιών μελών στο εκλεκτορικό σώμα, τότε η νέα ηγεσία θα έχει ισχυρή εντολή και μεγάλο πεδιο δράσης εντός του κόμματος. Αν ωστόσο, η συμμετοχή κυμανθεί κάτω από 100.000-110.000, τότε οι συνθήκες για την νέα ηγεσία θα είναι απαιτητικές εσωκομματικά, ιδίως αν τους δυο φιναλίστ χωρίζει μικρή διαφορά, εκτός την τεράστια ψυχική απόσταση μεταξύ τους, που καταγράφηκε σε όλα τα επίπεδα την τελευταία εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, για να αποφύγει την ταλαιπωρία των εκλογέων, η Κουμουνδούρου προμηθεύτηκε περίπου 60 νέα τάμπλετς, τα οποία απέστειλε στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, ενώ έστησε περισσότερες κάλπες στα υφιστάμενα εκλογικά κέντρα, για να μην επαναληφθούν οι ατελείωτες ουρές.

Η ψηφοφορία

1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

2. Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.


πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση