Τετ α τετ μίας ώρας είχαν Μητσοτάκης και Κασσελάκης - Τι συζήτησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 11:52 Τετ α τετ μίας ώρας είχαν Μητσοτάκης και Κασσελάκης - Τι συζήτησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες

«Καλή αρχή», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον ρώτησε αν έχει προσαρμοστεί - Η απάντηση Κασσελάκη και η συζήτηση για τους απόδημους - Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση

Περίπου μία ώρα κράτησε η πρώτη συνάντηση που είχαν στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρωθυπουργός τον υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Βουλή και του ευχήθηκε, καλό μήνα και καλή αρχή.

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Στον διάλογο μεταξύ τους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Στέφανο Κασσελάκη, αν έχει προσαρμοστεί στα πράγματα και στους καινούριους χώρους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι έχει σίγουρα εξοικειωθεί στο κομματικό περιβάλλον και στην Ελλάδα.

Αν και εμφανώς αμήχανος ο Στέφανος Κασσαλάκης αναφέρθηκε με… το καλημέρα στα εκλογικά δικαιώματα των αποδήμων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στον πρωθυπουργό ότι έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω, συμπληρώνοντας πως ως πολιτεία πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους ομογενείς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις εκλογικές περιφέρειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στη συνέχεια «γι αυτό είναι πολύ σημαντικό το νομοσχέδιο που δίνει δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν. Θα τα συζητήσουμε, ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος».

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατ ιδίαν συνάντηση, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις τη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

Σύμφωνα με πηγές, από τον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα.

Ολόκληρος ο διάλογος μπροστά στις κάμερες

Μητσοτάκης: Καλημέρα και καλό μήνα και συγχαρητήρια για την εκλογή σας. Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους;

Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα, αλλά μια μέρα εύχομαι πλήρως. Στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα. Όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω. Είναι εθνική ευθύνη είναι εθνικό στοίχημα οι απόδημοι να μπορούν να προσφέρουν στην πατρίδα τους σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.

Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει την δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα εθνικό χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε τους Έλληνες.

Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο εκλέγειν και όχι στο εκλέγεσθαι. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορούν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.

Μητσοτάκης: Ο εκλογικός νόμος είναι καθορισμένος και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι το έχει ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε.

Κασσελάκης: Στο εξωτερικό δεν το έχει.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση