ΣΥΡΙΖΑ: Επαφές με στελέχη δρομολογεί η πλευρά Κασσελάκη για να μπει «φρένο» σε νέες αποχωρήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 21:57 ΣΥΡΙΖΑ: Επαφές με στελέχη δρομολογεί η πλευρά Κασσελάκη για να μπει «φρένο» σε νέες αποχωρήσεις

Πηγές της Κουμουνδούρου χαρακτηρίζουν τις επικοινωνίες αυτές ως «ουσιαστικές» και μη «προσχηματικές», προσδοκώντας σε απτό αποτέλεσμα

Χείρα φιλίας προς τα στελέχη της ομάδας των «6 συν 6» τείνει η Κουμουνδούρου, στον απόηχο της έντασης της Κεντρικής Επιτροπής, αλλα και των όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Μετά την αποκάλυψη του ραντεβού των Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη με τους Νάσο Ηλιόπουλο και Αλέξη Χαρίτση, όπως μετέδωσε το protothema.gr, πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιμένει στη απόφασή του να τείνει χείρα φιλίας.  Ως εκ τούτου, οι επαφές με στελέχη που φέρονται να κοιτούν προς την έξοδο θα εξακολουθήσουν τις επόμενες μέρες, με πηγές της Κουμουνδούρου να χαρακτηρίζουν τις επικοινωνίες αυτές ως «ουσιαστικές» και μη «προσχηματικές», προσδοκώντας σε απτό αποτέλεσμα.

 

Η επίδειξη αρχηγικού προφίλ, την οποία επιδίωξε εμφατικά ο Στέφανος Κασσελάκης στη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου επέφερε την αποχώρηση της «Ομπρέλας», αλλά οι παρενέργειές της υπήρξαν σημαντικά περισσότερες από αυτές που πιθανόν να είχαν εικάσει στο επιτελείο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς ενέτειναν στον μέγιστο βαθμό την αίσθηση του «ανεπιθύμητου» σε πολλά, άλλα στελέχη. Τα περί «πέμπτης φάλαγγας», «πολιτικής του Pummaro» και το κλίμα τοξικότητας στο διαδίκτυο επιτάχυναν την πορεία εξόδου, θέτοντας σε κινητικότητα την τάση «6 συν 6», υπό την Έφη Αχτσιόγλου.

Αγγελιοφόροι του μηνύματος της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία να παραμείνουν στο κόμμα υπήρξαν αμφότεροι οι Γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης που συναντήθηκαν με τους Βουλευτές, Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος και μέλη της τάσης «6 συν 6», χθες, στο καφέ «Καπάκι», της Πλατείας Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας.

Την πρόθεσή του, άλλωστε, να συνεργαστεί με τα στελέχη της Ομάδας Αχτσιόγλου γνωστοποίησε χθες σε συνέντευξή του ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ το μήνυμα ότι «δεν περισσεύει κανείς» απέστειλε και δημόσια ο αναπληρωτής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας Στο Κόκκινο. 

Σχολιάζοντας τις εσωκομματικές αντιθέσεις, ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε πως οι αντιθέσεις που χωρίζουν τα στελέχη δεν είναι ανυπέρβλητες, απευθύνοντας έκκληση να κυριαρχήσουν η ωριμότητα και η ψυχραιμία. Μίλησε, επίσης, για εκφορές λόγου στο πλαίσιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που «ξενίζουν», λέγοντας την ίδια ώρα ότι υπήρξαν ανήκουστες επιθέσεις ενάντια σε μία νεοεκλεγείσα ηγεσία.

πηγή: protothema.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση