Ο Τσίπρας επί σκηνής: Tα μυστικά ραντεβού, το διπλό μήνυμα, το διευθυντήριο και το άγχος της διάλυσης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 20:34 Ο Τσίπρας επί σκηνής: Tα μυστικά ραντεβού, το διπλό μήνυμα, το διευθυντήριο και το άγχος της διάλυσης

Το τετ-α-τετ με Κασσελάκη και η ανησυχία για το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το ραντεβού με τον Τεμπονέρα, το δείπνο με τον Σακελλαρίδη και το μήνυμα σε Αχτσιόγλου μέσω Ηλιόπουλου

Ανεβάζει στροφές ο Αλέξης Τσίπρας με μπαράζ συναντήσεων με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - τελευταίος ήταν ο Διονύσης Τεμπονέρας - επιδιώκοντας να βάλει φρένο στις αποχωρήσεις στελεχών, μετά την εικόνα αποσύνθεσης που παρουσιάζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα η αξιωματική αντιπολίτευση και τα βέλη που εξαπέλυσε και εναντίον του ο διάδοχός του Στέφανος Κασσελάκης.

Χθες το απόγευμα, ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον κ. Κασσελάκη, εκφράζοντας ανοιχτά πια την ανησυχία του για την αιμορραγία του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος. Στέλνοντας διπλό μήνυμα, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε κατευθυντήριες γραμμές στον Στέφανο Κασσελάκη, ζητώντας εμμέσως πλην σαφώς:

· Πιστή τήρηση του καταστατικού, «δείχνοντας» προς την αποφυγή αιφνιδιασμών, όπως το δημοψήφισμα

 
 

· χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος

 

· και λειτουργία των κομματικών οργάνων χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Κατόπιν αυτών, στα ζητούμενα της επόμενης ημέρας είναι αν η πλευρά Κασσελάκη θα αποδεχθεί την παρέμβαση Τσίπρα με κάποιας μορφής «διευθυντήριο», αλλά και ανασχηματισμό στα κομματικά όργανα, ώστε να δώσει «ενωτικά» δείγματα γραφής προς το εσωτερικό του κόμματος.

Ταυτόχρονα, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα και στην ομάδα Αχτσιόγλου, που συνεδριάζει σήμερα, αναφορικά με το διακύβευμα της ενότητας, θέτοντας ως ορόσημο τις Ευρωεκλογές.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, επιτελικό στέλεχος της ομάδας Αχτσιόγλου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, αν και εικάζεται βάσιμα πως αφορά την παραμονή του συγκεκριμένου μπλοκ βουλευτών στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τετ α τετ Τσίπρα με Κασσελάκη

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη, το βράδυ της Τετάρτης, του περιέγραψε το πως θα μπορούσε να διαφυλαχθεί η ενότητα. Σύμφωνα, με πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό, ήταν ο Στέφανος Κασσελάκης που τηλεφώνησε χθες στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική που είχαν μετά την εκλογή του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που όπως είπε ο κ. Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Από πλευράς τους κύκλοι κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, μετέδιδαν πως η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά. Κατά τους ίδιους κύκλους η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση που έγινε ένα 24ωρο μετά το δείπνο Τσίπρα-Σακελλαρίδη και τη συζήτηση που προκάλεσε, πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Στέφανο Κασσελάκη. Το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του πρώην προέδρου στη λεωφόρο Αμαλίας.

Συνάντηση και με Νάσο Ηλιόπουλο

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης, ο βουλευτής και στέλεχος της ομάδας 6 συν 6 Νάσος Ηλιόπουλος πέρασε το κατώφλι του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη λεωφόρο Αμαλίας στον απόηχο του διπλού μηνύματος για ενότητα που έστειλε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, συναντώντας τον διάδοχό του, Στέφανο Κασσελάκη. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνομιλίας τους, αν και εικάζεται βάσιμα πως αφορά την παραμονή του συγκεκριμένου μπλοκ βουλευτών στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το δείπνο  Τσίπρα - Σακελλαρίδη σε ταβέρνα στη Νέα Σμύρνη

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης δείπνησαν τρώγοντας παϊδάκια στην ταβέρνα «Ρούμελη» στη Νέα Σμύρνη. Το δείπνο πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή Live news του Mega όπου εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου αλλά και κατά της οικονομικής πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο 2015 -2019, ο πρώην πρωθυπουργός εθεάθη με τον κ. Σακελλαρίδη το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί κατά καιρούς ως πιθανού υποψήφιου αρχηγού του κόμματος, σε μια συνάντηση με έντονο πολιτικό ενδιαφέρον. 

πηγή: protothema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση