Οργισμένη η μητέρα του Μαντή για την ποινή του οδηγού του τροχαίου: «Ομολόγησε αλλά δεν του πήραν ούτε το δίπλωμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2023 14:00 Οργισμένη η μητέρα του Μαντή για την ποινή του οδηγού του τροχαίου: «Ομολόγησε αλλά δεν του πήραν ούτε το δίπλωμα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δικαιωμένη για τον αγώνα της αλλά οργισμένη για την ποινή ήταν η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού πολίστα.

H Κατερίνα Τζιάλλα, η μητέρα του 21χρονου πολίστα, Αδαμάντιου Μαντή που το 2019 έχασε την ζωή του σε τροχαίο, μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Μετά από συνεχείς αναβολές η δίκη πραγματοποιήθηκε κι εκείνη εμφανίστηκε δικαιωμένη για τον αγώνα της αλλά οργισμένη για την ποινή που επιβλήθηκε στον οδηγό του αυτοκίνητου που προκάλεσε το τροχαίο.

Όπως είπε για τη δίκη που ολοκληρώθηκε μετά από έξι ώρες την Τετάρτη: «O δολοφόνος οδηγός του γιου μου παραδέχθηκε ότι πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα και δεν κοιτούσε μπροστά. Το ομολόγησε και ο ίδιος μπροστά στο δικαστήριο, ότι επέλεξε να σώσει το δικό του τομάρι και να πέσει αφρενάριστος πάνω στα παιδιά. Πρέπει να πούμε ότι ο κύριος είναι οδοντίατρος, 57 ετών και πατέρας ενός παιδιού».

«Όταν τον ρώτησαν μετά από τέσσερα χρόνια "σκεπτόμενος αυτό που έχεις κάνει τι θα έκανες;", κυνικά και χωρίς να ζητήσει ούτε μια συγγνώμη είπε ότι "έπρεπε να πάω από άλλο δρόμο". Αυτός ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι με δική του απόφαση έπεσε πάνω σε ένα σταματημένο με αλάρμ αυτοκίνητο, πήρε ποινή 30 μήνες με αναστολή και χωρίς καν να του πάρουν το δίπλωμα. Αυτή τη στιγμή συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος, να ζει τη ζωή του ενώ εμένα έστειλε το παιδί μου δύο μέτρα κάτω από το χώμα και κατέστρεψε τη ζωή μου και της κόρης μου», τόνισε.

Όπως διευκρινίστηκε η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη με βάση τις προηγούμενες διατάξεις για τα τροχαία δυστυχήματα.

Η κυρία Τζιάλλα εξέφρασε, επίσης, δημόσια το «ευχαριστώ» της στον δικαστή, την εισαγγελέα και τη γραμματέα του δικαστηρίου της Τετάρτης «γιατί έμειναν για να τελειώσει η δίκη, για να τελειώσει η τραγωδία που βιώνω τα τελευταία 4 χρόνια ως προς την εκδίκαση της υπόθεσης».

«Την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα έχω ραντεβού με την κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου υφυπουργό Μεταφορών και τον κύριο Γιάννη Ξιφαρά, γενικό γραμματέα Μεταφορών, διότι κάποια στιγμή πρέπει να πάψει αυτή η ατιμωρισία. Είναι κακούργημα πλέον να σκοτώσεις κάποιον με αυτοκίνητο», συμπλήρωσε.

Η μητέρα του Αδαμάντιου Μάντη αναρωτήθηκε, τέλος, «Όταν αυτός μπροστά σε ένα δικαστήριο ομολόγησε ότι έπεσε πάνω τους για να μην σκοτωθεί ο ίδιος, δεν είναι αυτό ανθρωποκτονία από πρόθεση; Το μόνο που θέλω να γίνει είναι να καταλάβουν όλοι είναι ότι ο αγώνας αυτός έγινε με συγκεκριμένο σκοπό. Είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα ένας άνθρωπος που σκοτώνει έναν άλλο να είναι αυτή την στιγμή ατιμώρητος και να κυκλοφορεί ελεύθερος και η αδικία να συνεχίζεται. Το παιδί μου όπως και τα παιδιά άλλων μανάδων, πριν από μένα, δεν βρήκαν ούτε την δικαίωση, ούτε φυσικά οι δολοφόνοι τους τιμωρήθηκαν».

Πηγή: ΣΚΑΙ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση