Συγκλονιστικά στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – Κατά 33% αυξήθηκαν φέτος οι καταγγελίες στην Αττική

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 22:26 Συγκλονιστικά στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών – Κατά 33% αυξήθηκαν φέτος οι καταγγελίες στην Αττική

Στοιχεία που σοκάρουν για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Στην Ελλάδα είναι σχεδόν καθημερινές οι καταγγελίες και σχηματίζεται μία δικογραφία σχεδόν κάθε δύο μέρες.

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση», ο Ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υπογράμμισε πως «είναι υποχρέωση όλων μας αλλά και ευθύνη και χρέος, να προστατεύσουμε τα παιδιά μας».

Όπως τόνισε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εστιάζει πλέον περισσότερο στην ανατροπή του αυξανόμενου κύματος σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών μέσω διαδικτύου».

Τα στοιχεία που ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι συγκλονιστικά:

– Μόνο το 2021 έγιναν καταγγελίες από εταιρείες του Διαδικτύου για 85 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με αυτό το περιεχόμενο ενώ τα θύματα σπανίως αποκαλύπτουν το περιστατικό και η κακοποίηση συχνά διαπράττεται από πρόσωπο στον κύκλο εμπιστοσύνης του παιδιού και πολλές φορές από το ίδιο το σπίτι του.

– Δυστυχώς το ισχύον σύστημα προαιρετικής καταγγελίας δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό. Προς το παρόν, το 95% του συνόλου των καταγγελιών προέρχεται μόνο από έναν πάροχο υπηρεσιών.

– Σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, ένα στα πέντε παιδιά είναι θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας. Ένα στα τρία δεν μιλά ποτέ σε κανέναν για την κακοποίηση. Το 70% ως το 85% εξ αυτών γνωρίζουν αυτούς που τους κακοποιούν.

– Και στην Ελλάδα τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Είναι σχεδόν καθημερινές οι καταγγελίες και σχηματίζεται μία δικογραφία σχεδόν κάθε δύο μέρες.

– Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΑΣ, μόνο στην Αττική, οι καταγγελίες για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, το 2023, έχουν αυξηθεί κατά 33%.

«Η αύξηση συνιστά σοβαρότατο κοινωνικό φαινόμενο και προκύπτουν τεράστια ερωτήματα για το ρόλο της Πολιτείας. Ως Πολιτεία πρέπει να καταστήσουμε υποχρεωτικό όλες οι εταιρείες τεχνολογίας να εντοπίζουν και να καταγγέλλουν στις Αρχές τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και κατέληξε:

«Είμαστε όλοι και όλες υπεύθυνοι να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή από τους σεξουαλικούς θηρευτές».

Πηγή: NewsIt

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση