Κασσελάκης: Απαράδεκτη η απόφαση του Σούνακ για ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 23:10 Κασσελάκης: Απαράδεκτη η απόφαση του Σούνακ για ακύρωση της συνάντησης με Μητσοτάκη

Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι εθνική και «υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις», γράφει σε ανάρτησή του πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούναν για ακύρωση της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι απαράδεκτη γράφει σε tweet του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τονίζει ότι «η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις».

Όπως επισημαίνει ακόμη η υπόθεση των Γλυπτών «είναι εθνική» και «αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού και ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο».

 

 

Στο μήνυμά του στο X ο Στέφανος Κασσελάκης γράφει:

Είναι απαράδεκτη η απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη.

Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις.

Είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού.

Και ηθικό ζήτημα που αφορά την ξεδιάντροπη κλοπή πολιτισμικού πλούτου από τον φυσικό του χώρο.

Απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας.

Πηγή: ProtoThema

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση