Γιώργος Φλωρίδης: Στη φυλακή οι εμπρηστές και δήμευση της περιουσίας τους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 19:52 Γιώργος Φλωρίδης: Στη φυλακή οι εμπρηστές και δήμευση της περιουσίας τους

Για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης μίλησε στην ΕΡΤ ο Γιάννης Φλωρίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι εμπρηστές θα μπαίνουν στη φυλακή και θα δημεύεται η περιουσία τους. 

Όπως εξήγησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιάννης Φλωρίδης «αφαιρούμε από πολλά αδικήματα το το στάδιο του βουλεύματος» ενώ ανέφερε ότι τα πλημμελήματα θα δικάζονται από μονομελείς συνθέσεις. Ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι τα κακουργήματα θα τιμωρούνται πλέον με 20 χρόνια, ενώ θα δίνεται προτεραιότητα στις δίκες για εμπρησμούς και τροχαία δυστυχήματα. «Οι εμπρηστές θα πηγαίνουν σίγουρα φυλακή και θα δημεύεται η περιουσία τους» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη, ανέφερε ότι «αν περάσεις κόκκινο και σκοτώσεις άνθρωπο πας φυλακή».

Ακόμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε νέες φυλακές για χαμηλές ποινές διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για νέους χώρους που θα κατασκευαστούν διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση