Απατεώνες ζήτησαν 200.000 ευρώ για… δήθεν τροχαίο ατύχημα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023 18:10 Απατεώνες ζήτησαν 200.000 ευρώ για… δήθεν τροχαίο ατύχημα

Ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα που από πίσω κρύβει μία μεγάλη απάτη και έναν τεράστιο κίνδυνο… να σε πιάσουν στον ύπνο και να τους πιστέψεις.

Τα περιστατικά πολλά και ο τρόπος δράσης της σπείρας γνωστός. Λένε πως κάποιος από την οικογένεια έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα και πρέπει άμεσα να βρεθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό γιατί κινδυνεύει να μπει στη φυλακή.

Στο LIVE NEWS μιλάει άνδρας που παραλίγο να πέσει θύμα των επιτήδειων.

Με πήραν τηλέφωνο στο κινητό μου ότι η κόρη μου έχει ένα ατύχημα και χτύπησε ένα κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής 7 ετών και είναι στο νοσοκομείο σοβαρά και μάλλον έχει αποβιώσει», ανέφερε.

Πίσω από το τηλεφώνημα κρυβόταν μία γυναίκα που παρίστανε την υπαστυνόμο για να γίνει πειστική.

«Μου ‘πε «είμαι η αστυνόμος τάδε, μία Αντωνιάδου και τώρα την έχουμε μέσα στο τμήμα». Εγώ έκανα πως πανικοβλήθηκα, «πω πω το παιδί μου», λέω «πού έμπλεξε», μου λέει «μην ανησυχείτε», αυτή που υποτίθεται ήταν αστυνόμος».

Του είπε πως η οικογένεια του μικρού κοριτσιού που βρισκόταν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα έχει κάνει μήνυση και ζητάει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να την αποσύρει.

«Ζητάει 200.000€ αλλιώς θα πάει μέσα στη φυλακή η κόρη σας», ανέφερε ο καταγγέλων.

Τότε άρχισαν οι διαπραγματεύσεις τηλεφωνικώς, με την… δήθεν αστυνομικό να τον καθησυχάζει και να του λέει πως θα βρεθεί μία λύση αρκεί να συνεργαστεί μαζί της.

«Μου λέει «20.000€ να δώσεις και καθάρισες», λέω «δεν έχω εγώ τόσα χρήματα», λέει «πόσα χρήματα έχετε;». Με ρώτησε «την κόρη σας πώς την λένε», λέω «Αλεξάνδρα», ενώ την κόρη μου την λένε Αρετή. Εκεί κατάλαβα ότι είναι όλα ψέματα», δήλωσε.

Και αφού κατάλαβε την πλεκτάνη, ζήτησε λίγο χρόνο να μαζέψει τα χρήματα και κάλεσε την αστυνομία. Με τις υποδείξεις των Αρχών έκλεισε ένα ραντεβού με τους απατεώνες και αντί για εκείνον θα έφτανε στο σημείο η αστυνομία.

«Τα παίρνεις τα χρήματα μου λέει, τα βάζεις σε μία σακούλα να μην φαίνονται και θα τα φέρεις λέει όπου θα σου πούμε. Ξεκινάς και φεύγεις και θα έρθεις στην πλατεία Καραϊσκάκη, είναι το τάδε ξενοδοχείο, ακριβώς από την απέναντι πλευρά θα σε περιμένουμε για να λήξουμε το θέμα».

Οι απατεώνες κατάλαβαν το σχέδιό τους και εξαφανίστηκαν.

Κάποιοι όμως δεν ήταν τόσο υποψιασμένοι. Στις Σέρρες παγίδευσαν μία ηλικιωμένη γυναίκα, λέγοντάς της πως η κόρη της είχε τροχαίο ατύχημα και χρειάζεται 9.000€ για να μπει στο χειρουργείο. Η γυναίκα αφού έδωσε και 10 χρυσές λίρες μετά από λίγο έμαθε πως πρόκειται για απάτη με τις Αρχές να συλλαμβάνουν τον άνδρα που άρπαξε τα χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μία γνωστή τακτική με την αστυνομία να εφιστά την προσοχή σε όλους.

Δείτε βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση