Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός: Κρίσιμη η κατάσταση του, έχει διάχυτη αιμορραγία - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 13:13 Μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός: Κρίσιμη η κατάσταση του, έχει διάχυτη αιμορραγία - Νέο ιατρικό ανακοινωθέν

Αγώνα με τον χρόνο δίνουν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Νέα ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του 31χρονου αστυνομικού, που τραυματίστηκε βαριά στα βίαια επεισόδια στου Ρέντη, εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί του στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 31χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Υπάρχει, επίσης, δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και γύρω από το τραύμα.

Εντοπίστηκε τμήμα φωτοβολίδας

Έξω από το γήπεδο έχει βρεθεί ένα πλαστικό μέρος φωτοβολίδας. Αλλά εκεί έπεσαν 3 φωτοβολίδες και δε μπορούν να ξέρουν ποια ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό.

Η μεγάλη ανησυχία των γιατρών έγκειται στο ενδεχόμενο η μεγάλη απώλεια αίματος να του έχει προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Όπως έγινε γνωστό, ο 31χρονος έχασε πάρα πολύ αίμα και χρειάστηκε να του γίνει πολλαπλή μετάγγιση. Οι γιατροί εξετάζουν πλέον αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόσχευμα στη μηριαία αρτηρία, στην οποία χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα.

Καμία σύλληψη

Παρά το γεγονός πως η αστυνομία προσήγαγε 424 άτομα για τα επεισόδια στου Ρέντη και τους μετέφερε στη διεύθυνση Αλλοδαπών, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 423, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη σχετική με την υπόθεση. Συνελήφθη, ωστόσο, ένας 31χρονος Γεωργιανός εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως από τους 424 προσαχθέντες, οι 20 είναι σεσημασμένοι.

Από το βράδυ της Πέμπτης, όλοι οι ύποπτοι τμηματικά, έδωσαν καταθέσεις στις αρχές, ενώ παράλληλα λαμβάνονται δείγματα από τα χέρια και τα ρούχα τους, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας, τα οποία ενδεχομένως να τους συνδέσουν με την φονική φωτοβολίδα η οποία εκτοξεύτηκε με πιστόλι. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, μέσω της οποίας οι αστυνομικοί, επιχειρούν να περιορίσουν την λίστα των υπόπτων.

Απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Αστυνομικοί, που είδαν καπνούς να βγαίνουν από τις τουαλέτες του κλειστού γυμναστηρίου, πρόλαβαν με πυροσβεστήρες να σώσουν ορισμένα από τα ευρήματα που ενδεχομένως να δώσουν απαντήσεις για τους χούλιγκαν που πραγματοποίησαν την επίθεση. Ανάμεσα σε αυτά, ήταν μπλούζες, μπουφάν και κουκούλες τύπου full face. Εκτός από το ρουχισμό, εντοπίστηκαν εντός του γηπέδου υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, κροτίδες και φωτοβολίδες.

Όλα τα ευρήματα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για να αναζητηθούν ίχνη DNA. Οι αρχές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να συνδεθούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό με τα κατασχεθέντα αντικείμενα, είναι περιορισμένες, καθώς πιθανότατα οι δράστες θα επιχείρησαν να σβήσουν τα ίχνη. Την ίδια ώρα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, έχουν σταλεί και τα κινητά τηλέφωνα των προσαχθέντων, στα οποία θα γίνει εξερεύνηση για να φανεί εάν υπάρχουν ύποπτες επικοινωνίες πριν και μετά την επίθεση.

πηγή: thetoc.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση