Αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και DNA επτά από τους προσαχθέντες στου Ρέντη - Νέα στοιχεία για την φωτοβολίδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 14:22 Αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και DNA επτά από τους προσαχθέντες στου Ρέντη - Νέα στοιχεία για την φωτοβολίδα

Σεσημασμένοι είναι τουλάχιστον σαράντα από τους προσαχθέντες των αιματηρών επεισοδίων.

Επτά άτομα από τους προσαχθέντες για τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη, κοντά στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη", αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα και δείγμα DNA, καθώς και να τους γίνει εξέταση για υπολείμματα πυρίτιδας. Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που εξαπέλυσε την φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε σοβαρά 31χρονο αστυνομικό που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από αυτούς τους επτά προσαχθέντες είναι σεσημασμένοι. Συγκεκριμένα, από τους 424 προσαχθέντες, περίπου 40 έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ναρκωτικών, σωματικής βλάβης και επεισοδίων.

 

Η αστυνομία αναφέρει πως πληροφορίες οι οποίες διαρρέουν σχετικά με κάποιο σίδερο εκτοξευτήρα φωτοβολίδας, δεν έχουν βάση. Πρόκειται για ένα κομμάτι λαμαρίνας, το οποίο δεν φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση.

Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, έξω από το γήπεδο έχει βρεθεί ένα πλαστικό μέρος φωτοβολίδας. Ωστόσο, στο σημείο που τραυματίστηκε ο 31χρονος συνάδελφός τους έπεσαν τρεις φωτοβολίδες και δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν ποια ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό.

Μάχη για την ζωή του δίνει ο αστυνομικός

Νέα ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του 31χρονου αστυνομικού, που τραυματίστηκε βαριά στα βίαια επεισόδια στου Ρέντη, εξέδωσαν οι θεράποντες ιατροί του στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 31χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Υπάρχει, επίσης, δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και γύρω από το τραύμα.

Η μεγάλη ανησυχία των γιατρών έγκειται στο ενδεχόμενο η μεγάλη απώλεια αίματος να του έχει προκαλέσει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη. Όπως έγινε γνωστό, ο 31χρονος έχασε πάρα πολύ αίμα και χρειάστηκε να του γίνει πολλαπλή μετάγγιση. Οι γιατροί εξετάζουν πλέον αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόσχευμα στη μηριαία αρτηρία, στην οποία χτυπήθηκε από την φωτοβολίδα.

Καμία σύλληψη

Παρά το γεγονός πως η αστυνομία προσήγαγε 424 άτομα για τα επεισόδια στου Ρέντη και τους μετέφερε στη διεύθυνση Αλλοδαπών, αφέθηκαν ελεύθεροι οι 423, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη σχετική με την υπόθεση. Συνελήφθη, ωστόσο, ένας 31χρονος Γεωργιανός εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως από τους 424 προσαχθέντες, οι 20 είναι σεσημασμένοι.

Από το βράδυ της Πέμπτης, όλοι οι ύποπτοι τμηματικά, έδωσαν καταθέσεις στις αρχές, ενώ παράλληλα λαμβάνονται δείγματα από τα χέρια και τα ρούχα τους, για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας, τα οποία ενδεχομένως να τους συνδέσουν με την φονική φωτοβολίδα η οποία εκτοξεύτηκε με πιστόλι. Πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, μέσω της οποίας οι αστυνομικοί, επιχειρούν να περιορίσουν την λίστα των υπόπτων.

πηγή: thetoc.gr

 

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση