Λαμία: Ο οδηγός απορριμματοφόρου που σώζει νεογέννητα γατάκια από τα σκουπίδια

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021 08:34 Λαμία: Ο οδηγός απορριμματοφόρου που σώζει νεογέννητα γατάκια από τα σκουπίδια

Νεογέννητα γατάκια που βρέθηκαν στα σκουπίδια χρειάζονται άμεσα βοήθεια - Τα "συγχαρητήρια" του Δημάρχου Λαμιέων.

Διαβάστε τι αναφέρει για τον οδηγό απορριμματοφόρου, τον αφανή ήρωα όπως τον χαρακτηρίζει, η Χρυσάνθη Καραγιάννη, που είναι εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων για τον νομό Φθιώτιδας.

Ο Γρηγόρης Μουζάκης είναι ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ, ασκεί  δηλαδή ένα από τα πιο χρήσιμα επαγγέλματα. Αλλά μέσα από το επάγγελμα του, διατελεί ένα επιπλέον λειτούργημα αφού διασώζει όσα ζώα βρίσκει πεταμένα στους κάδους των απορριμάτων. Και δεν τα διασώζει μόνο, αλλά αναλαμβάνει και τη φροντίδα τους και τα περισσότερα τα υιοθετεί. Δύσκολη αποστολή αφού τα νεογέννητα γατάκια ή κουτάβια προκειμένου να επιβιώσουν απαιτούν  πολύ υπομονή, χρόνο και  μεγάλο απόθεμα αγάπης. Δεν αναφέρουμε τα χρήματα... γιατί χρειάζονται ειδικό γάλα, φάρμακα, ειδικές κονσέρβες, θεραπείες, νοσηλίες...

Ο Γρηγόρης βρήκε σήμερα 16/06/2021 στο Παγκράτι του Δήμου Λαμιέων, την ώρα που εργαζόταν στη συμβολή των οδών Βουρτσελά και Καλαβρύτων -μέσα σε χαρτοκούτι   και πίσω από τους κάδους - έξι (6) νεογέννητα μωρά γατάκια. Τα τέσσερα με κλειστά ματάκια, ενώ τα άλλα δυο λίγο μεγαλύτερα.  Πριν δυο εβδομάδες είχε βρει ένα γατάκι πεταμένο άλλωστε  μέσα στον κάδο στη συμβολή των οδών Βουρτσελά και Πρεβέζης, το οποίο μεγαλώνει με τη βοήθεια της κόρης του.  Και εννοείται ότι στο σπίτι του έχει και άλλα ζώα από προηγούμενες διασώσεις.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΑΤΟΜΑΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΜΩΡΑ.  ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ  ΕΙΔΙΚΑ ΓΑΛΑΤΑ ΓΙΑ ΓΑΤΑΚΙΑ  ΚΑΘΩΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Όπως ο ίδιος δήλωσε είναι ανήκουστο να πληρώνουμε κάποιοι ψυχικά, σωματικά αλλά και οικονομικά την απανθρωπιά κάποιων άλλων.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι της περιοχής αν γνωρίζουν οτιδήποτε να το καταγγείλουν και όσοι  θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο 6947685151 ή στο messenger ( Gregory Mouzakis ή Chrysanthi Karagianni).

Μικρή διάβαζα τον ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ, μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι οι ήρωες είναι οι άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας και που υπερβαίνουν με όπλα τη θέληση και την αγάπη, την καθημερινότητα των υπολοίπων...

 Χρυσάνθη Καραγιάννη
Εκπρόσωπος για τον νομό Φθιώτιδας της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων.
 

Δήμαρχος Λαμιέων: «Είμαστε δίπλα του για οτι χρειαστεί»

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport όταν ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος ενημερώθηκε για τη δράση του οδηγού από την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, επικοινώνησε μαζί του για να τον συγχαρεί και να τον ευχαριστήσει, δηλώνοντας ότι ο Δήμος και ο ίδιος προσωπικά θα ε;iναι διπλά του για όποια βοήθεια χρειαστεί για τη φροντίδα των ζώων.

«Είναι τιμή για το δήμο μας να έχει τέτοιους εργαζόμενους, που μέσα από την καθημερινότητα με τις πράξεις τους δείχνουν τον πολιτισμό μας. Θα είμαστε δίπλα του για ότι χρειαστεί....», ειπε ο Δήμαρχος Λαμιέων στο LamiaReport.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση