Περιβαλλοντική Ομάδα Πύργου Λαμίας: «Κε Δασάρχα προστατέψτε τον υδάτινο πλούτο του χωριού μας»!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Ιουλίου 2022 20:45 Περιβαλλοντική Ομάδα Πύργου Λαμίας: «Κε Δασάρχα προστατέψτε τον υδάτινο πλούτο του χωριού μας»!

Επιστολή προς το Δασάρχη Λαμίας Δημοσθένη Βασιλείου, με την οποία καταγγέλλουν την εταιρία που δραστηριοποιείται με υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην περιοχής τους, έστειλαν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας Πύργου Λαμίας, ζητώντας να προστατευτεί ο υδάτινος πλούτος του χωριού τους.

Όπως αναφέρουν, η εταιρία αγνοεί τους περιβαλλοντικούς όρους και μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη όπως το καλοκαίρι, δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Διαβάστε το κείμενο της επιστολής:

«Κύριε Δασάρχα,

Αναφορικά με την εταιρεία  Φθιωτική Ενεργειακή ΑΕΒΕ που δραστηριοποιείται στο χωριό μας Πύργο Λαμίας  μέσω δύο μικρών Υδροηλεκτρικών εργοστασίων από τα ρέματα Κρύας Βρύσης και Τριανταφυλλιάς, επανερχόμαστε και σας  παραθέτουμε τα ακόλουθα:

Κατευθυνθήκαμε στις δύο τοποθεσίες Κρύας Βρύσης και Τριανταφυλλιάς και ανατριχιάσαμε με το θέαμα που αντικρύσαμε. Έτσι αποφασίσαμε να ανεβάσουμε μερικές από τις φωτογραφίες που τραβήξαμε με τα στεγνά από νερό ρέματα και σας καλούμε να βγάλετε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα….

Η τάση της εταιρείας για τοξική εξονύχιση όλων των πόρων νερού που διαθέτει το πολύτιμο υπέδαφος του χωριού μας, κυριαρχεί μαζί με την έλλειψη οικολογικής συνείδησης στον υδάτινο πλούτο του χωριού μας.

Σε μια περίοδο, κατά την οποία καταγράφονται οι αλλαγές που υφίσταται το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα, η βιόσφαιρα, το κλίμα και οι οποίες συνδέονται άμεσα με την ανθρώπινη συμπεριφορά, η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει τις προκλήσεις.

ΚΑΤΑΠΑΤΑ όλους τους όρους που πρέπει να λαμβάνονται για την ελαχιστοποίηση και την αντιμετώπιση των δυνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και  κυρίως αυτούς που αφορούν τη συνεχή παροχή για τη διατήρηση των οικοσυστημάτων στο τμήμα εκτροπής  (οικολογική παροχή) που για  τους καλοκαιρινούς μήνες  Ιούνιο – Αύγουστο ορίζεται  στο 30% της μέσης παροχής των δύο ρεμάτων.

Ως εκ τούτου ΚΑΛΟΥΜΕ εσάς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθείτε άμεσα του θέματος. Να καλέσετε την εταιρεία να εφαρμόσει τους περιβαλλοντικούς όρους που έχει υπογράψει, να παρακολουθείτε την τήρησή τους και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλετε τις προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ και σας θυμίζουμε για ακόμη μια φορά  ότι η φύση εκδικείται όταν παραβιάζεις τους κανόνες της.

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες.

Με τιμή,

Η περιβαλλοντική  ομάδα κατοίκων χωριού Πύργου Λαμίας»

Η επιστολή κοινοποιείται:

- κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, Δήμαρχο Λαμιέων

- κ. Φάνη Σπανό, Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος

- κ. Ανδρέα Παπανδρέου, Διευθυντή Δασών Ν. Φθιώτιδας

- κ. Στέφανο Σταμέλλο, Μέλος της Οικολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς

- Κίνηση Κατοίκων Πύργου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση