Η απάντηση σε καταγγελία για το νερό σε οικισμό της Αρκίτσας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 17:38 Η απάντηση σε καταγγελία για το νερό σε οικισμό της Αρκίτσας

Ανακοίνωση - Διάψευση του νέου ΔΣ του συλλόγου «Η Καλύψω» του οικισμού Κέδρος της κοινότητας Αρκίτσας σε καταγγελία στο lamiareport.

Στις 24/8/2022 δύο μέλη από το νέο ΔΣ του συλλόγου μας συναντήθηκαν στο δημαρχείο με τον δήμαρχο Λοκρών κ. Ζεκεντέ και με τους αντιδημάρχους κ. Παπανικολάου και κ. Τζανακάκη.

Ο λόγος της συνάντησης ήταν η γνωριμία του νέου ΔΣ με την δημοτική αρχή. Σε πολύ φιλικό κλίμα ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές προτάσεις για την λύση διάφορων προβλημάτων που απασχολούν τον οικισμό μας.

Με μεγάλη μας έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο ότι στις 4/8/2022, στο site lamiareport, αναρτήθηκε καταγγελία για έλλειψη νερού στον οικισμό μας. Το νέο ΔΣ, που ανέλαβε στις 7/8/2022, δεν είχε γνώση αυτής της καταγγελίας. Το κείμενο υπογράφουν 6 κάτοικοι του οικισμού και «… όλος ο Σύλλογος».

Σας ενημερώνουμε ότι ο σύλλογος μας ουδέποτε υπέγραψε αυτή την καταγγελία.

Πως έχουν τα πράγματα.
Το πρόβλημα της πίεσης του νερού τους καλοκαιρινούς μήνες είναι υπαρκτό στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις, χωριά, κοινότητες και οικισμούς όλης της Ελλάδας. Στον οικισμό μας πριν μερικά χρόνια έγιναν εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος με ένα παράξενο τρόπο. Μέσα στη υπάρχουσα σωλήνα τοποθετήθηκε άλλη μικρότερης διαμέτρου, με αποτέλεσμα το πρόβλημα τις πίεσης του νερού να μην αποκατασταθεί στα υψηλά σημεία του οικισμού μας. Από την ενημέρωση που είχαμε από την δημοτική αρχή, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την σωστή αποκατάσταση του αγωγού. Με την γραφειοκρατία που υπάρχει στη χώρα, το έργο θα γίνει σε περίπου 2 χρόνια.

Ο σύλλογός μας θα επιδιώξει να ενημερώσει τους κατοίκους του οικισμού για τη ορθολογική χρήση του νερού κατά την διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου, ώστε να μειωθεί όσο γίνεται το πρόβλημα τις πίεσης του νερού στα υψηλά σημεία του οικισμού.

Για το νέο ΔΣ του συλλόγου «Η Καλύψω» του οικισμού Κέδρος,
ο πρόεδρος Βασίλης Γραμέλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση