Λαμία: Διάσωση μωρού γατιού από αγωγό φρεατίου - Δείτε βίντεο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 09:53 Λαμία: Διάσωση μωρού γατιού από αγωγό φρεατίου - Δείτε βίντεο

Ένα μωρό που ψυχορραγούσε εγκλωβισμένο και μούσκεμα σε αγωγό φρεατίου ομβρίων υδάτων στην οδό Εκκλησιών στη Λαμία,  διεσώθη εχθές το απόγευμα! 


Επιχειρούσαμε από την προήγουμενη ημέρα αλλά η διάσωσή του λόγω του σημείου που βρισκόταν, φαινόταν ότι θα μας δυσκόλευε πολύ. Το ύψος του νερού στο φρεάτιο ήταν πάνω από ένα μέτρο και το μωρό ήταν φοβισμένο και απελπισμένο σε αγωγό που δεν χωρούσε παγίδα. Κρεμάστηκε μέσα στο φρεάτιο ο Γρηγόρης Μουζάκης γνωστός ΄΄γατομπαμπάς΄΄ και υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Λαμιέων, αφού με κουβάδες είχαμε καταφέρει να κατεβάσουμε τη στάθμη του νερού γιατί μέσα στον αγωγό που βρισκόταν το γατάκι υπήρχε νερό.  Εαν η ΔΕΥΑ Λαμίας άδειαζε με μηχανικά μέσα το φρεάτιο, λόγω του θορύβου το μωρό θα απομακρυνόταν και υπήρχε κίνδυνος να πέσει σε κεντρικό αγωγό μεγαλύτερου βάθους. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμμαχός μας είναι η ησυχία και η πείνα του εγκλωβισμένου ζώου! 

Με λίγη υπομονή βρέθηκε το γατάκι σε τέτοια θέση που ο Γρηγόρης κατάφερε και το άρπαξε  αφού το ξεγελάσαμε με κονσέρβα και ήχους μέσω  youtube από γατομαμά! Είναι μακρύτριχο και πανέμορφο! Το έχω ήδη στην αγκαλιά μου! Και εννοείται ότι  αναζητούμε υιοθεσία καθώς οι γάτες που έχουν διασωθεί τη φετινή χρονιά και τις οποίες φιλοξενώ ξεπερνούν τις τριάντα. Ευχαριστώ την Alma Libre - Hellenic Animal Rescue για τη διαρκή τηλεφωνική καθοδήγηση. Ευχαριστώ τον Αποστόλη Καψιώτη, τον υπάλληλο της ΔΕΥΑ Λαμίας Δημήτρη, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας που επικοινωνούσε μαζί μου ζητώντας να βοηθήσουν  και ήταν έτοιμοι να παρέμβουν και τους ευαίσθητους συμπολίτες μου, την κα Γιούλη και κατοίκους της περιοχής Βιργινία, τον Λουκά και Νίκο Ευσταθίου και τον Κώστα Γκατζιά με τον γιο του Δημήτρη!



Ο έμπρακτος σεβασμός μας στα ζώα προάγει τον πολιτισμό και θέτει βάσεις για να αποκτήσουμε επιτέλους ένα περιβάλλον διαβίωσης χωρίς αδέσποτα! 

Χρυσάνθη Καραγιάννη

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση