Νέα επιστολή για την κατάσταση του Αστικού Οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 09:27 Νέα επιστολή για την κατάσταση του Αστικού Οικισμού ΟΣΜΑΕΣ Μαλεσίνας

Νέα, απαντητική επιστολή, απέστειλε στο LamiaReport o κ. Πάρης Αποστολάκης μετά την ανάρτηση του Συλλόγου για την Προστασία του Περιβάλλοντος Αγ.Ιωάννη Θεολόγου ΟΣΜΑΕΣ Δήμου Λοκρών.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της επιστολής του κ Αποστολάκη.

κ. Διευθυντά. 

Αιτούμε τη δημοσίευση στο site σας της παρακάτω επιστολής μας, διότι δεχτήκαμε ατεκμηρίωτη συκοφαντική δυσφήμιση.

«Ενημερωθήκαμε για την από 08/05/2023 επιστολή, του ΔΣ του Συλλόγου https://theologos-env.blogspot.com/ και αναφέρουμε, ότι η από 3/5/2023 επιστολή μας βασίζεται σε τεκμηριωμένα, πραγματικά στοιχεία και στην ισχύουσα Νομοθεσία για τους Αστικούς Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς, τα οποία είναι διαθέσιμα. Όποιος μελετήσει την από 10/04/2023 επιστολή τους, προς τους Οικιστές και Οικοπεδούχους ΟΣΜΑΕΣ, θα βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Από τα πρακτικά των Συνελεύσεών τους, τις δημοσιευμένες επιστολές τους κ.α. προκύπτει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ο Δήμος να παραλάβει το δίκτυο ύδρευσης του Οικισμού και η ανανέωση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ. Πότε έστειλαν επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς και στο Δήμο, για να ζητήσουν την ένταξη του Οικισμού στο Δήμο? Οι συναντήσεις τους με το Δήμο και το ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ μάλλον αφορούσαν κυρίως το δίκτυο ύδρευσης και την ανανέωση της θητείας του ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ. Όσο αφορά τη δαπάνη για δικηγορική εταιρία, είναι υποχρέωση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Α) Στο Συνεταιρισμό, που είναι πλέον Αστικός, εφαρμόζονται οι διατάξεις του Α.Ν. 564/1968, αλλά ισχύουν και οι Νόμοι Ν.1667/1986(196Α'), Ν.4030/2011(249Α'), άρθρο 39 και νεότεροι και αν ο ΟΣΜΑΕΣ είχε Συνεταίρους, το ΔΣ του θα εκλεγόταν από τη Γενική Συνέλευση των Συνεταίρων.

Β) Το ότι ελάχιστοι Δήμοι έχουν πάρει οικισμούς αναγκαστικά και κατόπιν αγωγών που διαρκούν πολλά χρόνια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αναγκαίο, διότι στην παρ. 11, του άρθρου 39, του Ν. 4030/2011 αναφέρεται <<όταν ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός έχει επιτελέσει το σκοπό του, μετά από δέκα έτη το ανώτερο όριο, οι εκτάσεις του και η ευθύνη συντήρησης των κοινοχρήστων χώρων και τεχνικών έργων περιέρχονται στον οικείο Δήμο>>, και στην παρ. 14 αναφέρεται η διαδικασία ένταξης του Οικισμού στο Δήμο. Στη νέα έγκριση του καταστατικού του ΟΣΜΑΕΣ (ΦΕΚ602Β'2021), στο άρθρο 22, αναφέρεται επίσης, ότι <<ο ΟΣΜΑΕΣ υποχρεούται να εκκαθαρίσει αυτοτελώς κάθε πρόγραμμα του, εντός δεκαετίας από την ολοκλήρωση των έργων υποδομής του οικισμού.>>

Γιατί στην περίπτωση του δικού μας συνεταιρισμού τα πράγματα είναι εξαιρετικά περίπλοκα, και ο οικισμός θα πρέπει να είναι <<καθαρός>>, χωρίς εκκρεμότητες για να ενταχθεί στο Δήμο? Ο κ. Δήμαρχος δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την ένταξη του Οικισμού στο Δήμο του, καθόσον έχουν περάσει δεκαετίες από την εκτέλεση των έργων υποδομής του Οικισμού.
Σε περίπτωση ένταξης του Οικισμού στο Δήμο, μεταβιβάζονται - παραχωρούνται πλήρως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Οικισμού, κινητά και ακίνητα, αδιάθετα οικόπεδα και αποθεματικό και σε περίπτωση καταπατήσεων, τις αγωγές της αναλαμβάνει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου. Τα τοπογραφικά τα αναλαμβάνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, χρησιμοποιώντας το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του Οικισμού.

Γ) Δεν επιτρέπεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, το ΔΣ του ΟΣΜΑΕΣ να επιβάλλει εισφορές στους Οικιστές και Οικοπεδούχους του Οικισμού, που δεν είναι Συνεταίροι του Συνεταιρισμού και δεν είναι θέμα ηθικό ή δεοντολογικό.                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Και ενώ σε όλη την επιστολή τους, επικαλούνται εμπόδια για την ένταξη του Οικισμού στο Δήμο, στο τέλος εμφανίζονται ως υπέρμαχοι της ένταξης, αναφέροντας: <<Τέλος είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει αρκετά και πολύ πιθανά στο τέλος του καλοκαιριού να έχουμε ευχάριστα νέα.»

Ευχαριστούμε
Με εκτίμηση
Αποστολάκης Πάρης

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση