Παράπονα για έλλειψη υπευθυνότητας από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Λαμιέων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2023 17:19 Παράπονα για έλλειψη υπευθυνότητας από την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Λαμιέων

Καταγγέλλουν «μισό καθάρισμα» στην οδό Παρνασσού…

Ένα σημαντικό κομμάτι της αντιπυρικής προστασίας εντός και γύρω από τους οικισμούς, αλλά και μέσα στις πόλεις, είναι ο καθαρισμός των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων από χόρτα, άχρηστα υλικά, σκουπίδια καθώς αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά πολλές φορές και εστίες μόλυνσης.

Ο καθαρισμός αυτός είναι υποχρεωτικός και ο δήμος θα έπρεπε να  έχει καλέσει από πριν  όλους τους δημότες που είναι ιδιοκτήτες, και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, να τα έχουν καθαρίσει. Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο λόγω αδιαφορίας, οικονομικής αδυναμίας ή αντικειμενικής αδυναμίας (όπως κατοικία σε άλλη περιοχή ή άλλη χώρα) πολλοί από τους χώρους αυτούς δεν καθαρίζονται, για αυτό και θα πρέπει να  προχωρά σε καθαρισμό τους η αρμόδια υπηρεσία πρασίνου του δήμου. Δυστυχώς όμως δεν γίνεται έτσι ή τουλάχιστον όπως θα έπρεπε να γίνεται.

Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και εμείς που κατοικούμε στην οδό Παρνασσού γύρω από ένα  εγκαταλελειμμένο σπίτι με αριθμό 26. Στο οικόπεδο πίσω και μπρος από αυτό το σπίτι υπάρχει έντονη βλάστηση και σκουπίδια, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμα και πυρκαγιές, πέρα από το ζήτημα της καθαριότητας και της πιθανής μόλυνσης. Το ζήτημα εστιάζεται κυρίως στις πυρκαγιές.

Την αγωνία μου για όλα αυτά τη μοιράστηκα με την υπάλληλο του δήμου για την υπηρεσία πρασίνου, που μίλησα μαζί της και της εξήγησα το πρόβλημα. Την άλλη μέρα το πρωί άκουσα με χαρά , για την γρήγορη ανταπόκριση του δήμου, το μηχανάκι να κόβει χόρτα στο διπλανό σπίτι. Μέχρι να κατέβω για να τους ενημερώσω ότι ο μικρός χορταριασμένος δρόμος δίπλα στο σπίτι μου και το εγκαταλελειμμένο σπίτι δεν είναι ιδιωτικός αλλά δημόσιος και να κόψουν και εκεί τα χόρτα , είχαν φύγει.

Μέσα σε λίγα λεπτά έκοψαν λίγα κλαδιά από τα φυτά που βγαίνανε προς το δρόμο και έφυγαν. Τα άλλα τα άφησαν όπως ήταν....Να σημειώσω ότι όλα τα φυτά μπροστά στο σπίτι, είναι φυτά που έχουν φυτρώσει μόνα τους  πάνω στο πεζοδρόμιο και στο πλαϊνό δρομάκι.Τ ην καθαριότητά τους την έχω κάνει πολλές φορές εγώ αλλά και άλλοι γείτονες, πληρώνοντας κάποιον εργάτη για να τα καθαρίσει, όπως έκανα και πριν καιρό, αλλά ξαναέγιναν.

Αν ο δήμος τους πληρώνει για να καθαρίζουν έτσι ...τι να πω. Αυτό δικαιολογεί γιατί γεμίσαμε φίδια και με τις πρώτες πυρκαγιές κάηκαν τόσα σπίτια.

Σας παρακαλώ κύριοι υπεύθυνοι του δήμου δείξτε περισσότερη υπευθυνότητα και ασχοληθείτε πιο σοβαρά με το θέμα!!!

Περιμένω να ανταποκριθείτε άμεσα και να δώσετε λύση.

Οι φωτογραφίες για του λόγου το αληθές!!!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση