Ο Βασίλης Τεμπέλης για το "ντροπιαστικό λάθος" που έγινε στον εορτασμό του Γοργοπόταμου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023 08:14 Ο Βασίλης Τεμπέλης για το "ντροπιαστικό λάθος" που έγινε στον εορτασμό του Γοργοπόταμου

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Γοργοποτάμου Βασίλης Τεμπέλης, ζητά δημόσια συγγνώμη από την κόρη του πυροτεχνουργού τής επιχείρησης, που αν και ήρθε από το εξωτερικό για τον εορτασμό, οι διοργανωτές την περιφρόνησαν.

Διαβάστε τα όσα αναφέρει στο κείμενο που δημοσίευσε ο Βασίλης Τεμπέλης:

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Γοργοποτάμου, σύλλογος ο οποίος επί εννέα συναπτά έτη έχει παράξει κατά κοινή ομολογία αξιόλογο έργο, θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη και απογοήτευση για την πρωτοφανή και απροσδόκητη απαξίωση και περιφρόνηση, η οποία έλαβε χώρα σήμερα στην 81η επέτειο της Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, στο πρόσωπο ενός ανθρώπου ο οποίος αποτελεί την ζωντανή απόδειξη και την αφορμή για να διατηρούμε και να τιμούμε όχι μόνο την ιστορία μας αλλά και τους προγόνους μας.

Αναφέρομαι στην κ. Rosalind Stephens, την κόρη τού Tom Burns, του πυροτεχνουργού τής επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Harling”, ο οποίος συμμετείχε στην ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Η εν λόγω κυρία, με αφορμή την σημερινή εκδήλωση, επισκέφθηκε για 19η φορά τον ιστορικό αυτόν τόπο, με σκοπό να αποτίνει φόρο τιμής όχι μόνον στον πατέρα της αλλά και σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα. Παρά το ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια καλούνταν στο βήμα με σκοπό να χαιρετήσει και η ίδια εκπροσωπώντας και τους υπόλοιπους απογόνους την εκδήλωση, στην σημερινή εκδήλωση δεν προσκλήθηκε στο βήμα.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τα μέλη του συλλόγου μας, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου παρενέβη απευθυνόμενους στους αρμόδιους της διοργάνωσης, καθώς υπήρχε ακόμη η χρονική δυνατότητα έως το πέρας τής εκδήλωσης, ωστόσο δεν υπήρξε ουδεμία πρωτοβουλία για την διόρθωση αυτού τού τόσο ντροπιαστικού λάθους.

Εγώ, ως πρόεδρος και εκπρόσωπος και των υπολοίπων μελών του συλλόγου μας, αποδοκιμάζω το εν λόγω γεγονός και ζητώ και δημοσίως ειλικρινά συγγνώμη από την κυρία Stephens και τον σύζυγό της. Η ατυχής αυτή συγκυρία είναι ενδεικτική της γενικότερης απαξίωσης όχι μόνο της εκδήλωσης αλλά και του γεγονότος αυτού καθ’ αυτού, το οποίο συνέβαλε καθοριστικά στην μετέπειτα ιστορία τής Ελλάδας. Είναι απογοητευτικό, κατακριτέο και προσβλητικό για την μνήμη των ανθρώπων που έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία τής πατρίδας μας μια τέτοια εκδήλωση να χαρακτηρίζεται τόσο από την απουσία αντιπροσώπων όσο και από την απουσία οποιασδήποτε σχετικής μέριμνας για την ανάδειξή της.

Αν λάβουμε υπόψη μάλιστα και την γενικότερη εγκατάλειψη της περιοχής και ειδικότερα του ιστορικού αυτού χώρου/μνημείου, αντιλαμβανόμαστε πόσο ελάσσονος σημασίας είναι για εκείνους που διοικούν αυτόν τον τόπο. Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, πώς είναι δυνατόν μία τέτοια εκδήλωση με το πέρας του χρόνου να αργοσβήνει, ενώ το μήνυμά της απηχεί έως και σήμερα, συνεχίζει να μας διδάσκει, να μας εμπνέει και να μας παρακινεί να αντιστεκόμαστε σε κάθε μορφής εξαναγκασμό.

Βασίλειος Τεμπέλης,
Πρόεδρος του Συλλόγου Νεολαίας Γοργοποτάμου

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση