Ρωσία: Δεν έχουμε καμιά σχέση με την ενεργειακή κρίση, δηλώνει το Κρεμλίνο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 16:03 Ρωσία: Δεν έχουμε καμιά σχέση με την ενεργειακή κρίση, δηλώνει το Κρεμλίνο

Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, όπου οι τιμές του αερίου καταγράφουν ιστορικά ρεκόρ, «δεν έχει καμιά σχέση» με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο, καθώς ορισμένοι θεωρούν πως η Μόσχα συντηρεί την άνοδο των τιμών.

«Επιμένουμε στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν έχει και δεν μπορεί να έχει κανένα ρόλο σ’ αυτό που συμβαίνει στην αγορά αερίου στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την καθημερινή τηλεφωνική ενημέρωση των δημοσιογράφων, επαναλαμβάνοντας πως η Μόσχα «δεν έχει καμιά σχέση» μ’ αυτή την κρίση.

«Η Ρωσία τήρησε, τηρεί και θα συνεχίσει να τηρεί με τον πιο υπεύθυνο τρόπο όλες τις υποχρεώσεις της βάσει των υφισταμένων συμβολαίων», πρόσθεσε απαριθμώντας την οικονομική ανάκαμψη, τα χαμηλά αποθέματα αερίου και τη μείωση της παραγωγής από ανεμογεννήτριες στην Ευρώπη ως παράγοντες που συντελούν στην άνοδο των τιμών.

«Η Ρωσία έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμη να μιλήσει για νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια», δήλωσε ακόμη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να συναντηθεί σήμερα με τους κύριους παράγοντες του ρωσικού ενεργειακού τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση