Κύπρος: Βόμβα από αντιεμβολιαστές σε σχολείο της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 10:37 Κύπρος: Βόμβα από αντιεμβολιαστές σε σχολείο της Λεμεσού

Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου «Πολύκαρπου Βλάχου» στην Κύπρο, με δεύτερο εκρηκτικό μηχανισμό να εντοπίζεται στη σκηνή από την Αστυνομία, με τις πρώτες εκτιμήσεις να δείχνουν πως την τοποθέτησαν αντιεμβολιαστές.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που εξασφάλισε του Offsite.com.cy οι ζημίες στις αίθουσες στο σχολείο της Κύπρου είναι μεγάλες.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, η έκρηξη σημειώθηκε στη 01:35 και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο.

Από περαιτέρω εξετάσεις στο χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη και παραλήφθηκε για επιστημονικές εξετάσεις.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας της  Αγίας Βαρβάρας, που βρίσκεται απέναντι.

Έρευνα για το αν την έβαλαν αντιεμβολιαστές

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του ΙΣΤ Δημοτικού Ζακακίου, Μιχάλης Σαββίδης ανέφερε ότι οι έρευνες της αστυνομίας θα επιβεβαιώσουν αν σχετίζεται με τις αντιδράσεις για τα μέτρα και τον εμβολιασμό η όχι, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση γονιός του σχολείου:

«Καταδικάζουμε την οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Λυπηρό να παίζει κουδούνι και κανέναν μωρό να μην είναι εδώ. Δεν ξέρουμε ακόμα τι ακριβώς έχει γίνει. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη, ο 2ος όχι. Θα μπορούσε να έρχονταν τα παιδιά εδώ το πρωί και να έχουμε άλλα θέματα.

Δεν ξέρουμε τους λόγους. Δεν είχαμε κάποιο θέμα τις τελευταίες μέρες. Ήταν ήρεμο το κλίμα τις τελευταίες μέρες. Η Αστυνομία θα μας πει αν έχει σχέση με τις αντιδράσεις για τα μέτρα και τις διαμαρτυρίες. Είχαμε κάποιες συζητήσεις, όχι όμως έντονες. Είμαι σίγουρος ότι δεν είναι από γονιό δικό μας».

Οι εξετάσεις του ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζονται, ενώ το σχολείο δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Πηγή: Offsite.com.cy

Προσαρμοσμένη αναζήτηση