Bloomberg: Οι δύο Έλληνες στη λίστα με τις 50 top προσωπικότητες του επιχειρείν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021 11:27 Bloomberg: Οι δύο Έλληνες στη λίστα με τις 50 top προσωπικότητες του επιχειρείν

Οι άνθρωποι και οι ιδέες που καθόρισαν το παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο το 2021.

Είναι η πέμπτη χρονιά που το Bloomberg δημοσιεύει τη λίστα με τις 50 κορυφαίες προσωπικότητες από τον κόσμο του επιχειρείν. Είναι οι άνθρωποι και οι ιδέες που καθόρισαν το παγκόσμιο επιχειρηματικό τοπίο το 2021, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Ανάμεσά τους και δύο ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες. Πρώτη στη λίστα συναντάμε τη Βανέσα Πάππας (Vanessa Pappas), την Ελληνοαυστραλέζα, chief operating officer του TikTok. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει περισσότερα downloads (34,6 εκατομμύρια) στις ΗΠΑ τους πρώτους 6 μήνες του έτους σε σχέση με τους δύο μεγαλύτερους ανταγωνιστές του συνδυαστικά, το Instagram (17,1 εκατομμύρια )και το Snapchat (14,2 εκατομμύρια).

Στη λίστα βρίσκουμε και τον γνωστό σε όλους μας πλέον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά (Albert Bourla), με το πρακτορείο να αναφέρει πως η εταιρεία και ο γερμανικός εταίρος της BioNTech έκαναν συμφωνίες ύψους 36 δισεκατομμυρίων αυτόν τον χρόνο για το εμβόλιό τους κατά του κορωνοϊού, γεγονός που το έκανε το bestselling φαρμακευτικό προϊόν σε ετήσια βάση.

Αυτή είναι η λίστα του Bloomberg με τις 50 κορυφαίες προσωπικότητες του επιχειρείν

  1. Vanessa Pappas: Chief Operating Officer της Tik Tok
  2. Αλεξέι Ναβάλνι: Ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης. Ο επικριτής του Βλαντιμίρ Πούτιν καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, λίγο αφότου δηλητηριάστηκε.
  3. Bank Si-Hyuk: Ο ιδρυτής της Hybe πίσω από τους BTS. Πέτυχε ένα deal 1 δισ. δολαρίων τον Απρίλιο με το Ithaca Holdings, το γνωστό αμερικανικό πρακτορείο to οποίο έχει διάσημους πελάτες, όπως ο Justin Bieber και η Ariana Grande, φέρνοντας την κορεατική K-pop στo επίκεντρο της αμερικανικής μουσικής βιομηχανίας.
  4. MacKenzie Scott: Η γνωστή φιλάνθρωπος δώρισε 2,7 δισ. δολάρια φέτος, ανεβάζοντας στα 8,6 δισ. δολάρια το συνολικό ποσό των δωρεών σε οργανισμούς μετά το διαζύγιό της με τον Τζεφ Μπέζος.
  5. James Kuffner: Chief digital officer της Toyota Motor Corp.
  6. Jummy Lai: Ο ιδρυτής της Apple Dialy έχει περάσει περισσότερες από 300 ημέρες στη φυλακή φέτος, γεγονός που τον καθιστά ένα από τα πιο «διάσημα» θύματα της κινεζικής εκστρατείας κατά του Χονγκ Κονγκ.
  7. Andy Jassy: CEO της Amazon Web Services,η οποία με επικεφαλής τον ίδιο αύξησε σημαντικά τα έσοδά της (έως και 35% από το 2020).
  8. Jia Ling: Σκηνοθέτης και ηθοποιός. Η Κινέζα κωμικός έγινε η γυναίκα παραγωγός με τις μεγαλύτερες αποδοχές στον κόσμο όταν η ταινία της «Hi, Mom», έκοψε εισιτήρια ύψους 834 εκατ. δολαρίων.
  9. John Rolle: Διοικητής της κεντρικής τράπεζας στις Μπαχάμες. Από τη θέση του άναψε το πράσινο φως στο πρώτο επίσημο ψηφιακό νόμισμα. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 300.000 ψηφιακά δολάρια σε κυκλοφορία, με τουλάχιστον πέντε υπηρεσίες πληρωμών να τα κάνουν αποδεκτά.
  10. Melanie Perkins: Η εταιρεία Canva, την οποία ίδρυσε, έφθασε τα 40 δισ. δολάρια σε αποτίμηση τον Σεπτέμβριο, τριπλασιάζοντας την αξία της σε μόλις πέντε μήνες. Η επιχειρηαματίας έγινε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες παγκοσμίως.
  11. Darnella Frazier: Τον Ιούνιο, έναν χρόνο αφότου απαθανάτισε τους Αμερικανούς αστυνομικούς να σκοτώνουν τον Τζορτζ Φλόιντ, έγινε η πρώτη δημοσιογράφος – πολίτης που κέρδισε ειδική αναφορά από το συμβούλιο του βραβείου Πούλιτζερ.
  12. Peter Beck: Ιδρυτής και CEO της Rocket Lab, η οποία ειδικεύεται στις χαμηλού κόστους διαστημικές εκτοξεύσεις. Η εταιρεία εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αντλώντας 777 εκατ. δολάρια.
  13. Karen Lynch: Έγινε η πλέον υψηλόβαθμη εταιρική αξιωματούχος στις ΗΠΑ, όταν ανέλαβε τα ηνία της CVS, της πέμπτης μεγαλύτερης εισηγμένης εταιρείας με βάση τις πωλήσεις.
  14. Jitse Groen: CEO της Just Eat Takeaway.com, με την εταιρεία να προχωρά στην εξαγορά της Grubhub έναντι 7,4 δισ. δολαρίων, αποκτώντας ένα σημαντικό μερίδιο στην αμερικανική αγορά του delivery.
  15. Nick Clarry: Managing partner του αμερικανικού fund CVC Capital, το οποίο επένδυσε περισσότερα από 3 δισ. δολάρια σε κορυφαία αθλητικά πρωταθλήματα, ποντάροντας στην αύξηση της ζήτησης για περιεχόμενο streaming.
  16. Allyson Felix: Η δρομέας από τις ΗΠΑ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 4×400 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αποτελώντας τον αθλητή με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια στις ΗΠΑ.
  17. Elise Stefanik, εκπρόσωπος της Νέας Υόρκης στη Βουλή των Αντιπροσώπων
  18. Hoesung Lee, επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ
  19. Jason Sudeikis, συνδημιουργός και πρωταγωνιστής του Ted Lasso
  20. Kate Jenkins, επίτροπος Διακρίσεων των Φύλων στην Αυστραλία
  21. Frances Haugen, «βαθύ λαρύγγι» του Facebook και πρώην product manager στην ομάδα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης της εταιρείας
  22. Jim Farly, CEO της Ford Motor Co.
  23. Andre Soelistyo, CEO της GoTo Group
  24. David Baszucki, συνιδρυτής και CEO της Roblox Corp.
  25. Carlos Eduardo Brandt, Επικεφαλής management και operations της Pix
  26. Cori Bush, Εκπρόσωπος (Μισούρι) στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ. Κοιμήθηκε στα σκαλιά του Καπιτωλίου για τέσσερις νύχτες ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εξώσεις
  27. John Elkann, Πρόεδρος της Exor NV
  28. Mike Winkelmann, καλλιτέχνης. Πούλησε το ψηφιακό του έργο Everydays έναντι 69,3 εκατ. δολάρια
  29. Εugene Goodman, αστυνομικός και μέλος της φρουράς του Καπιτωλίου στις ΗΠΑ. Αντιμετώπισε τους εισβολείς από το να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Γερουσίας στις αρχές Ιανουαρίου
  30. Nick Molnar & Anthony Eisen, συνιδρυτές της Afterpay Ltd.
  31. Cynthia Coi, Russel Jeung & Manjusha Kulkarni, συνιδρυτές της Stop AAPI Hate
  32. Oι μετοχές meme
  33. Patrick & John Collison, συνιδρυτές της Stripe
  34. Albert Bourla, Πρόεδρος και CEO της Pfizer
  35. MiMi Aung, πρώην Project Manager στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA
  36. Lina Khan, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ. Η 32χρονη είναι η νεότερη που έχει βρεθεί σε αυτή τη θέση
  37. Toni Petersson, CEO της Oatly Group
  38. John Nkengasong, επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής
  39. Olivia Rodrigo, pop star
  40. Hwang Dong-hyuk, σκηνοθέτης και σεναριογράφος
  41. Paige Bueckers, μπασκετμπολίστρια των ΗΠΑ
  42. Michael Sapir, CEO της ProShare Advisors LLC
  43. Falguni Nayar, ιδρύτρια και CEO της Nykaa
  44. Anne Brorhilker, Επικεφαλής της εισαγγελίας στην Κολονία της Γερμανίας
  45. Xu Yangtian, CEO της Shein
  46. Charlie Penner, πρώην επικεφαλής της Engine
  47. Britney Spears, pop star
  48. David Zaslav, CEO της Discovery
  49. Oι 13 ανώνυμοι junior τραπεζίτες της Goldman Sachs που αποκάλυψαν το εργασιακό περιβάλλον στις μεγάλες τράπεζες της Wall Street
  50. Matt Stone & Trey Parker, συνδημιουργοί του South Park

Πηγή; newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση