Αφγανιστάν: Έφθασαν τους 21 οι νεκροί από την έκρηξη σε τζαμί της Καμπούλ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 11:13 Αφγανιστάν: Έφθασαν τους 21 οι νεκροί από την έκρηξη σε τζαμί της Καμπούλ

«Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο (σουνιτικό) τζαμί», το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική Καμπούλ

Έκρηξη που σημειώθηκε χθες, Τετάρτη, το βράδυ σε τζαμί της Καμπούλ στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους, σύμφωνα με απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία.

«Χθες (Τετάρτη), μια έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τζαμί (...) στη διάρκεια της βραδινής προσευχής. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους ως μάρτυρες 21 πολίτες μας και 33 τραυματίσθηκαν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Χαλίντ Ζαντράν, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

«Η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μέσα στο (σουνιτικό) τζαμί», το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική Καμπούλ, διευκρίνισε. 

«Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που δεχθήκαμε μετά την έκρηξη φέρουν τραύματα από τα θραύσματα της βόμβας και εγκαύματα», είχε δηλώσει χθες το βράδυ στο Γαλλικό Πρακτορείο η ιταλική μη κυβερνητική οργάνωση Emergency, διευκρινίζοντας πως η ίδια περιέθαλψε 27 θύματα, τα τρία από τα οποία υπέκυψαν στα τραύματά τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί από τις αρχές καμιά διευκρίνιση για την ακριβή αιτία της έκρηξης, ενώ ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη γι' αυτή. Οι επιθέσεις έχουν μειωθεί στο Αφγανιστάν εδώ και ένα χρόνο που βρίσκονται στην εξουσία οι Ταλιμπάν, όμως δεν έχουν σταματήσει

Φονικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο και σειρές βομβιστικών επιθέσεων έπληξαν τη χώρα στα τέλη Απριλίου, στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, και στα τέλη Μαΐου, στις οποίες βρήκαν το θάνατο δεκάδες άνθρωποι.

Την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία στοχοθετεί κυρίως τις αφγανικές θρησκευτικές μειονότητες των σιιτών, των σούφι και των σιχ, αλλά επίσης τους Ταλιμπάν.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση