Διαστημικός τουρισμός... επί γης: Γιγάντιο ξενοδοχείο - φεγγάρι σχεδιάζεται για το Ντουμπάι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2022 16:18 Διαστημικός τουρισμός... επί γης: Γιγάντιο ξενοδοχείο - φεγγάρι σχεδιάζεται για το Ντουμπάι

«Το φεγγάρι είναι μια αναγνωρίσιμη μπράντα. 7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι το ξέρουν κι όλοι το αγαπούν»

Τον διαστημικό τουρισμό στη Γη επιδιώκουν να φέρουν οι άνθρωποι των Moon World Resorts με την κατασκευή σειράς γιγάντιων ξενοδοχειακών μονάδων στο σχήμα της Σελήνης επί της γης, και συγκεκριμένα της γης του Ντουμπάι. 

Ο κάθε πελώριος θόλος θα είναι μια πλήρης, 360 μοιρών αναπαράσταση του φεγγαριού σε μεγάλη κλίμακα και ρεαλιστική ομοιότητα, με τους σεληνιακούς κρατήρες και το ανώμαλο έδαφος. 

Το ύψος των θόλων θα μπορεί να φτάνει τα 224 και η περίμετρος τα 620 μέτρα, αναλόγως περιοχής και αδειών δόμησης.

lightbox placeholder

«Η ουσία τού πρότζεκτ είναι πως το φεγγάρι είναι μια αναγνωρίσιμη μπράντα. 7,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι το ξέρουν κι όλοι το αγαπούν» λέει ο Μάικλ Χέντερσον, επιχειρηματίας και συνιδρυτής της Moon World Resorts με έδρα τον Καναδά. 

Σύμφωνα με τον Χέντερσον, το κάθε ξενοδοχείο - Φεγγάρι θα είναι «ένα εξαιρετικά πολυτελές, διαχρονικό και πλήρως ολοκληρωμένο θέρετρο», με τις ανέσεις που διαθέτουν ήδη τα περισσότερα ξενοδοχεία -όπως συνεδριακό κέντρο, εστιατόρια, σπα κ.ο.κ- αλλά με σχεδιασμό και λεπτομέρειες... σεληνιακές.

lightbox placeholder

Οι ειδικοί που επεξεργάζονται το πρότζεκτ, οραματίζονται εσωτερικά σε στυλ διαστημόπλοιου, αλλά και θεματική ψυχαγωγία - όπως προσωμοίωση βάδισης στο φεγγάρι. 

«Θα σας δώσουμε μια δυνατότητα ζωής, να περπατήσετε σε μια επιφάνεια που θα προσομοιάζει το σεληνιακό έδαφος» λέει ο Χέντερσον.

lightbox placeholder

Ο μακροπρόθεσμος στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία τεσσάρων θερέτρων, σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. 

Το πρώτο σχεδιάζεται να ανοίξει στο Ντουμπάι καθώς, όπως σημειώνει ο Χέντερσον, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα «είναι εξαιρετικά δημοφιλή μεταξύ των τουριστών και φιλοξενούν πολλά καινοτόμα έργα υποδομής». 

Με πληροφορίες από CNN

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση