Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η Δύση υποκινεί λουτρό αίματος στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 19:24 Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η Δύση υποκινεί λουτρό αίματος στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ»

Τη Δύση κατηγόρησε ξανά σήμερα (29.9.2022) ο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας είναι έτοιμη να προκαλέσει «έγχρωμες επαναστάσεις» και «λουτρό αίματος» σε οποιαδήποτε χώρα της πρώην ΕΣΣΔ, χωρίς ωστόσο να πει σε ποια και να δώσει αποδείξεις που να στηρίζουν τον ισχυρισμό του.

«Ξέρουμε ότι η Δύση εκπονεί σενάρια για να υποδαυλίσει νέες συγκρούσεις στον χώρο της ΚΑΚ. Όμως έχουμε ήδη αρκετές», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στην ομιλία του, μέσω βιντεοκλήσης, στους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, στην οποία μετέχουν πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι οι συρράξεις στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, ειδικότερα της τωρινής μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είναι «φυσικά» το αποτέλεσμα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης. «Αρκεί να δούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αυτό που συμβαίνει στα σύνορα ορισμένων χωρών της ΚΑΚ. Όλα αυτά, φυσικά, είναι αποτελέσματα της κατάρρευσης της Σοβιετικής Ένωσης», υποστήριξε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι μια «πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη» είναι σε διαδικασία σχηματισμού «μέσω μιας δύσκολης διαδικασίας».

«Μια μονοπολική ηγεμονία καταρρέει αμείλικτα, είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα την οποία η Δύση αρνείται κατηγορηματικά να αποδεχθεί. Και βλέπουμε τι απορρέει από αυτό», πρόσθεσε και συνέχισε ότι «προσκολλημένη στο παρελθόν και προσπαθώντας να επιβάλει μια πολιτική υπαγόρευσης σε όλους τους τομείς, από τις διεθνείς σχέσεις μέχρι την οικονομία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, αυτή η περίφημη συλλογική Δύση δημιουργεί νέα προβλήματα και νέες κρίσεις».

Στο παρελθόν ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ «τη μεγαλύτερη γεωπολιτική καταστροφή» του 20ού αιώνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση