Αεροπλάνο με προορισμό τη Ρόδο παραλίγο να συγκρουστεί με drone

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 13:24 Αεροπλάνο με προορισμό τη Ρόδο παραλίγο να συγκρουστεί με drone

Στο Airbus επέβαιναν 180 άτομα - Τι συνέβη

Ένα αεροπλάνο της Easyjet που είχε απογειωθεί από το Γκάτγουικ με κατεύθυνση προς τη Ρόδο, παραλίγο να συγκρουστεί με drone στον αέρα.

Ενώ πετούσαν 16.000 πόδια πάνω από τις ακτές του Κεντ, οι πιλότοι του Airbus A320 παρατήρησαν κάτι ασυνήθιστο, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Sun, εντοπίζοντας μια μαύρη, κυλινδρική ιπτάμενη συσκευή, που κατευθυνόταν προς το αεροσκάφος, το οποίο είχε αναπτύξει ταχύτητα 400 μιλίων ανά ώρα.

Στο Airbus επέβαιναν 180 άτομα. Ένας εκ των δύο κυβερνητών του αεροσκάφους, άκουσε ένα γδούπο και φοβήθηκε ότι το drone χτύπησε το Airbus A320. Σύμφωνα με πληροφορίες, το drone πέρασε κάτω από την άτρακτο του αεροπλάνου, αλλά δεν φαίνεται να συγκρούστηκε, σύμφωνα με επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε αφού το Airbus της Easyjet προσγειώθηκε στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος που μπορεί να πετάξει ένα drone, είναι τα 400 πόδια, οπότε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος φέρεται να πέταξε 40 φορές ψηλότερα, από το επιτρεπόμενο όριο πτήσης.

Τι ανέφερε ο κυβερνήτης του αεροπλάνου για την παρολίγον σύγκρουση με το drone

Ο κυβερνήτης είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: «Παραλίγο να χτυπήσουμε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Μιλάμε για λιγότερο από τρία μέτρα. Δεν νομίζουμε ότι το χτυπήσαμε, ακούστηκε ένας μικρός θόρυβος, θα επανέλθουμε».

Μετά την επιθεώρηση του αεροσκάφους ο κυβερνήτης δεν διαπίστωσε ζημιά και τόνισε: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν χτυπήσαμε το drone. Πιθανότητα ο θόρυβος που άκουσε ο πρώτος αξιωματικός ήταν πιθανότατα από το εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους.»

Πηγή: lifo.gr

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση