Κίνα: Σε μερικό lockdown η Γουχάν, σχεδόν τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Covid

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2022 12:26 Κίνα: Σε μερικό lockdown η Γουχάν, σχεδόν τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος Covid

Οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Εντείνονται οι περιορισμοί σε πόλεις της Κίνας, από την Γουχάν μέχρι την Σινίνγκ, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.

Οι αρχές σφραγίζουν κτίρια και βάζουν σε lockdown περιοχές, με τη ζωή των πολιτών να διαταράσσεται ξανά.

Η Κίνα ανέφερε την Πέμπτη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, περισσότερα από 1.000 νέα κρούσματα Covid σε εθνικό επίπεδο, ένας όχι τόσο ανησυχητικός αριθμός σε σύγκριση με τις δεκάδες χιλιάδες που υπήρχαν όταν η Σαγκάη μπήκε σε lockdown νωρίτερα φέτος, αλλά αρκετός για να προκαλέσει περισσότερες απαγορεύσεις και περιορισμούς σε όλη τη χώρα.

Γουχάν: Διέταξαν 800.000 ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους

Η Γουχάν, η πόλη που πρωτοεμφανίστηκε η Covid-19 στον κόσμο στα τέλη του 2019, ανέφερε περίπου 20 έως 25 νέες μολύνσεις την ημέρα αυτή την εβδομάδα, ενώ έχει καταγράψει 240 κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες. Οι τοπικές αρχές διέταξαν περισσότερους από 800.000 ανθρώπους σε μια περιοχή να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Οι αρχές της πόλης ανέστειλαν επίσης την πώληση χοιρινού κρέατος σε ορισμένα σημεία, σύμφωνα με εικόνες και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού οι αρχές δήλωσαν ότι ένα κρούσμα Covid είχε συνδεθεί με την τοπική αλυσίδα εφοδιασμού χοιρινού κρέατος.

Παράλληλα, στην Γκουανκζού, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας ως προς την οικονομική απόδοση, σφραγίστηκαν χθες περισσότεροι δρόμοι και γειτονιές υποχρεώνοντας τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους καθώς νέες περιοχές αξιολογήθηκαν ως υψηλού κινδύνου σε μια αναζωπύρωση της Covid-19.

Στη Σινίνγκ, πρωτεύουσα τις επαρχίας Κινγκχάι της Κίνας, χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκανα λόγο για ελλείψεις τροφίμων και αυξήσεις τιμών βασικών προϊόντων καθώς οι υγειονομικές Αρχές της πόλης των 2,5 εκατ. κατοίκων προσπαθούν να αναχαιτίσουν την αναζωπύρωση.

«Για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης, ορισμένα καταστήματα λαχανικών και φρούτων έκλεισαν και τέθηκαν σε καραντίνα», δήλωσε την Τετάρτη κυβερνητικός αξιωματούχος της Σινίνγκ.

Aν και ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Κίνα παρέμεινε μικρός σε σύγκριση με το μέσο παγκόσμιο όρο, τα εξαιρετικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς της μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον έχουν επιβαρύνει πολύ τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

Άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των Datong και Xi'an, έχουν εφαρμόσει νέους περιορισμούς αυτή την εβδομάδα για να περιορίσουν τα τοπικά κρούσματα.

Με πληροφορίες Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση