Η Ρωσία θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από την Ουκρανία για να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 19:28 Η Ρωσία θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από την Ουκρανία για να συνεχιστούν οι εξαγωγές σιτηρών

Η Ρωσία θέλει «πραγματικές εγγυήσεις» από την Ουκρανία για την τήρηση της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, όπως δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι είναι «αναγκαίο» να λάβει από το Κίεβο «πραγματικές εγγυήσεις όσον αφορά τον αυστηρό σεβασμό στις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης και κυρίως ότι ο ανθρωπιστικός διάδρομος δεν θα χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι η Μόσχα θα εξέταζε το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη συμφωνία μόνο αφού ολοκληρωθεί η έρευνα για τις επιθέσεις των ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και θαλάσσιων σκαφών στον ρωσικό στόλο της στη Σεβαστούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει την εμπλοκή της στις επιθέσεις κατά των ρωσικών πλοίων αλλά ούτε και την έχει διαψεύσει.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, συζήτησε τη συμφωνία αυτή σε τηλεφωνική επικοινωνία, τη δεύτερη μέσα σε 48 ώρες, με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

Από τη μεριά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα αναλάβει «τις αναγκαίες πρωτοβουλίες» με όλες τις πλευρές ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση