ΟΗΕ: «Επικίνδυνο προηγούμενο» δημιουργεί η αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022 22:36 ΟΗΕ: «Επικίνδυνο προηγούμενο» δημιουργεί η αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter

Δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους τα Ηνωμένα Έθνη από την αυθαίρετη αναστολή λογαριασμών δημοσιογράφων στο Twitter, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζαρίτς.

Ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Εθνη ότι είναι «πολύ ενοχλημένα» σημειώνοντας ότι οι φωνές των μέσων ενημέρωσης δεν πρέπει να φιμώνονται σε μια πλατφόρμα που διατυμπανίζει ότι δίνει χώρο στην ελευθερία του λόγου.

«Η κίνηση δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο σε μια εποχή που δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν λογοκρισία, σωματικές απειλές και ακόμη χειρότερα», είπε ο Ντουζαρίτς σε δημοσιογράφους.

Ο Ίλον Μασκ, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, προκάλεσε κατακραυγή και μια προειδοποίηση για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή ανέστειλε τους λογαριασμούς Αμερικανών δημοσιογράφων.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση