Qatargate: Νέες αποκαλύψεις της Le Soir για το «σπρώξιμο» Παντσέρι στην ακρόαση του υπουργού του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 12:40 Qatargate: Νέες αποκαλύψεις της Le Soir για το «σπρώξιμο» Παντσέρι στην ακρόαση του υπουργού του Κατάρ στο Ευρωκοινοβούλιο

Ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι όλα θα δουλέψουν ρολόι για την ακρόαση του Υπουργού Εργασίας του Κατάρ.

Το μίτο της Αριάδνης έχουν πιάσει κατά τα φαινόμενα οι βελγικές αρχές που ερευνούν το περιβόητο σκάνδαλο διαφθοράς στo Ευρωκοινοβούλιο, γνωστό ως Qatargate.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις με το αίτημα για άρση ασυλίας δύο ευρωβουλευτών (Κοτσολίνο και Ταραμπέλα) σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της βελγικής Le Soir παρουσιάζονται στοιχεία σχετικά με το πώς ο Παντσέρι φέρεται να χειραγώγησε την ακρόαση του υπουργού του Κατάρ σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου . Η εφημερίδα σχολιάζει πως ο βασικός κατηγορούμενος στην δαιδαλώδη υπόθεση που αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει ότι όλα θα δουλέψουν ρολόι για την ακρόαση του Υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Ali ben Samikh Al-Marri.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le soir ο Παντσέρι σχεδίαζε από τις 10 Οκτωβρίου την ομιλία του Αλ Μάρι. Το χρονικό διάστημα που πέρασαν στην βελγική πρωτεύουσα, είχαν σειρά συναντήσεων ιδίως με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και με τις ευρωβουλευτές Μαρί Αρενά και Χάνα Νιούμαν, οι οποίες αντίστοιχα προεδρεύουν της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της αντιπροσωπείας της Αραβικής Χερσονήσου στην το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Le soir περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Παντσέρι και ο Τζόρτζι προετοίμασαν τον Αλ Μάρι για την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο Καταριανός υπουργός μίλησε μαζί με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργανώσεων, της Human Rights Watch και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Η συνάντηση πάντως με τον Μαργαρίτη Σχοινά είχε ανακοινωθεί στο επίσημο πρόγραμμα δραστηριοτήτων των επιτρόπων ενώ για τα αποτελέσματά της είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στο Twitter ο ίδιος ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ιταλία: «Καρατόμηση» Κοτσολίνο από τους Δημοκρατικούς

Όπως προαναφέρθηκε οι βελγικές δικαστικές αρχές είναι έτοιμες να υποβάλουν στο Ευρωκοινοβούλιο αίτημα άρσης ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο.

Στην Ιταλία στο άκουσμα της είδησης το Δημοκρατικό Κόμμα αντέδρασε «καρατομώντας» τον Andrea Cozolino. Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του κόμματος στο Στρασβούργο Μπράντο Μπενιφέι είπε στο Rai3 ότι η ομάδα θα ψηφίσει θετικά στο αίτημα για άρση της ασυλίας. Όπως είπε ο Μπενιφέι «θα υποστηρίξουμε τα αιτήματα του δικαστικού σώματος για άρση των ασυλιών των ευρωβουλευτών που εμπλέκονται στη δικαστική υπόθεση».

 Πως αντέδρασε η πλευρά Ταραμπέλα

Τέλος από την πλευρά του Μ. Ταραμπέλα αντέδρασε ο δικηγόρος του μετά τις τελευταίες εξελίξεις. «Από την αρχή αυτής της υπόθεσης, ο Marc Tarabella έχει επαναλάβει ότι είναι στη διάθεση της δικαιοσύνης και μάλιστα ζήτησε να ακουστεί γρήγορα για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του», υπενθύμισε ο συνήγορός του, Me Maxim Toller.

Πηγή: βελγική εφημερίδα Le soir

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση