Michael Schumacher: Γιατί η οικογένειά του σιωπά για το τι κάνει - «Κρυφό του όνειρο ήταν να εξαφανιστεί»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 14:52 Michael Schumacher: Γιατί η οικογένειά του σιωπά για το τι κάνει - «Κρυφό του όνειρο ήταν να εξαφανιστεί»

Ήταν 29 Δεκεμβρίου του 2013 όταν η ζωή του Michael Schumacher και της οικογένειάς του έμελλε να αλλάξει για πάντα.

Ο θρύλος της Formula 1, κάνοντας σκι με τον 14χρονο τότε γιο του Μικ στο θέρετρο του Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, έχασε τον έλεγχο, βγήκε εκτός πίστας και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσει σε κώμα.

Μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε δύο νευροχειρουργικές επεμβάσεις πριν τεθεί σε τεχνητό κώμα. Τον Σεπτέμβριο του 2014, ο Michael Schumacher μεταφέρθηκε πίσω στο σπίτι του στην Ελβετία, όπου συνέχισε την αποκατάστασή του.

Τόσο από τη στιγμή του μοιραίου ατυχήματος όσο και από τη στιγμή που ο Michael Schumacher ξύπνησε από το κώμα, η σύζυγός του Κορίνα, τα παιδιά του, αλλά και όλοι οι οικείοι του άνθρωποι δεν επιτρέπουν να διαρρεύσουν πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του.

Γιατί η οικογένεια του Michael Schumacher τηρεί «σιγή ιχθύος»;

Η επιθυμία του Michael Schumacher να «εξαφανιστεί» σε μια ιδιωτική ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μετά το τέλος της καριέρας του στην F1, οδήγησε στη μυστικότητα γύρω από τη σημερινή του κατάσταση.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, -ο οποίος έκλεισε πρόσφατα τα 54 του χρόνια- μετά το καταστροφικό ατύχημα, ζει μια εξαιρετικά ιδιωτική ζωή.

Η αφοσιωμένη σύζυγος του, Κορίνα, και το στενό οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον έχουν επιλέξει να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες γύρω από την υγεία του και αντ' αυτού έχουν παραμείνει σιωπηλοί σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειώσει στην ανάρρωσή του.

Το ίδιο ισχύει και για τη μάνατζερ του Michael Schumacher, Ζαμπίνε Κεμ, η οποία είχε εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η οικογένειά του σέβεται την επιθυμία του κρατώντας την κατάστασή του ιδιωτική.

«Κρυφό του όνειρο ήταν να εξαφανιστεί»

«Σε γενικές γραμμές τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ποτέ αναφερθεί στην ιδιωτική ζωή του Michael Schumacher και της Κορίνα. Όταν βρισκόταν στην Ελβετία, για παράδειγμα, ήταν σαφές ότι ήταν ένας ιδιώτης», ανέφερε.

«Μια φορά σε μια συζήτηση που είχαμε, ο Μάικλ μου είπε "δεν χρειάζεται να μου τηλεφωνήσεις για τον επόμενο χρόνο, εξαφανίζομαι". Νομίζω ότι ήταν το κρυφό του όνειρο να μπορέσει να το κάνει αυτό κάποια μέρα. Γι' αυτό και τώρα εξακολουθώ να θέλω να προστατεύω τις επιθυμίες του, με την έννοια ότι δεν αφήνω τίποτα να βγει προς τα έξω», είχε προσθέσει η μάνατζερ του θρυλικού οδηγού.

Το 2021, η απίστευτη αγωνιστική του καριέρα και ο χαρακτήρας του Michael Schumacher πήραν τη μορφή ενός ντοκιμαντέρ από το Netflix, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται στην ιατρική του κατάσταση.

«Απλά ένιωσα ότι είναι κάποιος ξεχωριστός», δήλωσε η σύζυγος Κορίνα στο ντοκιμαντέρ. «Νομίζω ότι είναι απλά πολύ δυνατός ψυχικά. Εξαιρετικά δυνατός. «Ο Michael Schumacher είναι εδώ, διαφορετικός, αλλά είναι εδώ. Ακόμα μου δείχνει πόσο δυνατός είναι κάθε μέρα».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση