Le Soir για Qatar Gate: Τα λεφτά του Παντσέρι και οι παρακολουθήσεις των ανακριτών

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023 00:09 Le Soir για Qatar Gate: Τα λεφτά του Παντσέρι και οι παρακολουθήσεις των ανακριτών

Μια βαλίτσα και ένα χρηματοκιβώτιο περιείχαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που βρήκαν οι Αρχές του Βελγίου στο σπίτι του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, σύμφωνα με σημερινά (11.1.2023) δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, που απαριθμεί όσα έχουν συμβεί μετά από μια έρευνα πολλών μηνών για το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, η οποία κατέληξε σε – μέχρι στιγμής – 4 συλλήψεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir του Βελγίου, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του φερόμενου «εγκέφαλου» του σκανδάλου, Αντόνιο Παντσέρι, την ώρα που αυτός έλειπε, για να ερευνήσουν. Βρήκαν μια μαύρη βαλίτσα με ροδάκια κάτω από το κρεβάτι του, η οποία περιείχε 4 πακέτα με χρήματα,7.601 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δηλαδή συνολικά 380.050 ευρώ.

Αλλά οι αστυνομικοί δεν έμειναν εκεί. Μάλιστα, αναφέρει η Le Soir, βρήκαν και άλλο «λαβράκι». Ειδικότερα, μέσα σε μια ντουλάπα βρέθηκαν άλλα 320.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 200 ευρώ. Στο τέλος, τα στελέχη των Αρχών τράβηξαν φωτογραφίες και έφυγαν χωρίς να αφήσουν ίχνος.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του Αντόνιο Παντσέρι. Πηγή: Le Soir

H Le Soir καταγράφει λεπτομερώς τις σχέσεις μεταξύ των συλληφθέντων αλλά και το δίκτυο που είχαν δημιουργήσει με τις διαδρομές χρήματος και επιρροής μεταξύ του Κατάρ, του Μαρόκου και του Βελγίου αλλά και τη διακριτική και ταχύτατη αντίδραση των βελγικών Αρχών.

Ακόμη, η Le Soir αναφέρεται και στον ρόλο-«κλειδί» του υπουργού Εργασίας του Κατάρ, Αλί μπεν Σαμίχ Αλ-Μαρί, τον οποίο συνάντησαν με αυτή την ιδιότητα πολλά από τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των Βρυξελλών, Qatar Gate.

Η φουσκωμένη βαλίτσα του Παντσέρι

Ο Αντόνιο Παντσέρι συνάντησε τον υπουργό του Κατάρ σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο του 2022. Μαζί του, είχε μια βαλίτσα με ροδάκια αλλά και τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, τον Φραντσέκο Τζιόρτζι. Μετά τη συνάντηση, η βαλίτσα φαινόταν πιο φουσκωμένη.

Η Le Soir σημειώνει ότι στις 14 Νοεμβρίου 2022 έξω από την αίθουσα 3G-3 επικρατούσε ασυνήθιστη αναταραχή και πολυκοσμία, επειδή ήταν λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και στο ξενοδοχείο βρισκόταν πολύς κόσμος για να ακούσει την ομιλία του Αλί μπεν Σαμίχ Αλ-Μαρί.

Φωτογραφία – ντοκουμέντο της La Repubblica

Ο υπουργός Εργασίας του Κατάρ κατέληξε να δώσει μια καλοστημένη «παράσταση» σε… σκηνοθεσία Παντσέρι, αναφέρει η Le Soir, για να αποφύγει τα περισσότερα βλέμματα, ενώ στην ίδια αίθουσα βρίσκονταν και άλλα πρόσωπα, που θα μαθαίναμε αργότερα τα ονόματά τους, για την εμπλοκή τους στο Qatar Gate.

Μεταξύ αυτών, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι (σύντροφος της Εύας Καϊλή και πρώην βοηθός του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι), ο Μαρκ Ταραμπέλα (ευρωβουλευτής του S&D), ο Αντρέα Κοτσολίνο (ευρωβουλευτής του S&D) και η Μαρία Αρενά (πρόεδρος της συνάντησης).

Οι συναντήσεις με τους «δικούς τους ανθρώπους»

Οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ειδοποίησαν τους ανακριτές από τις 3 Οκτωβρίου, προσθέτει η Le Soir, καθώς ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι και ο Αντόνιο Παντσέρι συζήτησαν για μια συνάντηση που είχαν προγραμματίσει μια εβδομάδα μετά, στις 10 Οκτωβρίου, με τους «δικούς τους ανθρώπους».

Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε ενώ την προηγούμενη ημέρα, στις 9 του μήνα, αντιπροσωπεία του Κατάρ εγκαταστάθηκε στη σουίτα 412 του Steigenberger Wiltcher’s, ενός πολυτελέστατου ξενοδοχείου 5 αστέρων στη λεωφόρο Louise, φτάνοντας εκεί με 3 μαύρες Mercedes. Μεταξύ αυτών βρίσκονταν ο υπουργός Αλ Μαρί και ο Boudjellal B.

Η αντιπροσωπεία, μέσα σε λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, συνάντησε και τον Μαργαρίτη Σχοινά αλλά και τις Μαρί Αρενά και Χάνα Νιούμαν, οι οποίες αντίστοιχα προεδρεύουν της υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (παραιτήθηκε μόλις σήμερα) και της αντιπροσωπείας της Αραβικής Χερσονήσου στην το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Την καθορισμένη ημέρα και ώρα λοιπόν, οι δύο έφτασαν κοντά στο Steigenberger Wiltcher’s. Δεν γνωρίζουν φυσικά ότι οι ανακριτές τους παρακολουθούν. Οι κάμερες του ξενοδοχείου παρακολουθούν τις κινήσεις τους κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης συνάντησης.

Στο λόμπι, τους συνοδεύει γρήγορα ένα μέλος της αποστολής του Κατάρ που τους καλεί να τους ακολουθήσουν προς τα ασανσέρ, προς τη σουίτα 412. Μαζί τους και ένας άντρας που κουβαλούσε μια βαλίτσα. Στην κρεβατοκάμαρα του δωματίου δεν υπήρχαν κάμερες μιας απαιτείται διακριτικότητα. Αλλά κατά τη διάρκεια της ακρόασής του, ο Τζιόρτζι είπε ότι «ο Παντσέρι συναντήθηκε (σ.σ. με τα μέλη της αποστολής του Κατάρ) για να τους εξηγήσει πώς πρέπει να τοποθετηθούν.

πηγή: newsit.gr

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση