Μακελειό στην Ιερουσαλήμ! Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 21:23 Μακελειό στην Ιερουσαλήμ! Τουλάχιστον 7 νεκροί από πυροβολισμούς σε συναγωγή

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά σε μια συναγωγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ισραηλινή αστυνομία. 

Λίγο νωρίτερα, η ισραηλινή υπηρεσία Μαγκέν Νταβίντ Αντόμ (το αντίστοιχο του Ερυθρού Σταυρού) έκανε λόγο για τουλάχιστον δέκα τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» ανέφερε η υπηρεσία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

«Πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στη συνοικία Νέβε Γιάκοβ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ», ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για “τρομοκρατική επίθεση”.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την «αποκρουστική» επίθεση, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να κάνει λόγο για «προφανώς τρομοκρατική ενέργεια».

Το υπουργείο Εξωτερικών διευκρίνισε ότι είναι σε επαφή με τις αντίστοιχες ισραηλινές υπηρεσίες και ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια τροποποίηση στην περιοδεία που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στη Μέση Ανατολή ο υπουργός Άντονι Μπλίνκεν τις επόμενες ημέρες.

πηγή: newsit.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση