Η Nike σταματά τη χρήση δερμάτων από καγκουρό για τα παπούτσια της

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 13:06 Η Nike σταματά τη χρήση δερμάτων από καγκουρό για τα παπούτσια της

Μεγάλη νίκη για τους ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων.

Η Nike δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί δέρματα καγκουρό για τα αθλητικά παπούτσια της φέτος, λίγες εβδομάδες μετά από ένα παρόμοιο βήμα στο οποίο προχώρησε η γερμανική εταιρεία Puma.

Η απόφαση της Nike αναφορικά με τα δέρματα καγκουρό για τα παπούτσια της, αναφέρει το Reuters, θα τερματίσει μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη πρακτική που έχει προκαλέσει την οργή των καταναλωτών και των ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων.

Nike: Με δικό της συνθετικό υλικό αντικαθιστά τη χρήση δέρματος καγκουρό

H Nike Inc. σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ανέφερε ότι θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ποδοσφαιρικών παπουτσιών Tiempo, με την ονομασία Tiempo Legend Elite, με ένα δικό της συνθετικό υλικό που αντικαθιστά τη χρήση δέρματος καγκουρό.

Η σειρά ποδοσφαιρικών παπουτσιών Tiempo Premier, η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι, θα σταματήσει την επεξεργασία δέρματος καγκουρό, δήλωσε η Nike. Η εταιρεία τερμάτισε τη συνεργασία της με τον μοναδικό προμηθευτή δέρματος καγκουρό το 2021, πρόσθεσε.

Μεγάλη νίκη για τους ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων

Η απόφαση της Nike και της Puma να τερματίσουν τη χρήση δέρματος καγκουρό στα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια έρχεται ως μεγάλη νίκη για τους ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων, οι οποίοι εδώ και καιρό καλούν τις εταιρείες να εγκαταλείψουν τις πρακτικές που συνεπάγονται τη βάναυση μεταχείριση των ζώων.

«Η ανακοίνωση της Nike είναι ένα ιστορικό γεγονός για την προστασία της άγριας ζωής και οι δονήσεις θα γίνουν αισθητές σε όλο τον κόσμο, ειδικά στην Αυστραλία, όπου λαμβάνει χώρα η μαζική σφαγή καγκουρό για εμπορικούς λόγους», δήλωσε την Τρίτη ο Γουέιν Πασέλ, πρόεδρος του Κέντρου για μια Ανθρώπινη Οικονομία.

Η ομάδα έχει πρωτοστατήσει στην εκστρατεία με τον τίτλο «Τα καγκουρό δεν είναι παπούτσια», την οποία ανακοίνωσε το 2020, και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εισαγωγή νομοθεσίας για την απαγόρευση της εισαγωγής και πώλησης προϊόντων από καγκουρό.

Μια αυξανόμενη γενιά νεότερων, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων αγοραστών έχει επίσης πιέσει για περισσότερη βιωσιμότητα από τις εταιρείες ένδυσης.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Gucci, η Kering SA, η ιταλική Prada και η εταιρεία κατασκευής μπουφάν Canada Goose Holdings Inc. έχουν εγκαταλείψει τη χρήση γούνας ζώων στις συλλογές τους τα τελευταία χρόνια.

Η Καλιφόρνια δεν επιτρέπει την πώληση ή την εισαγωγή προϊόντων από καγκουρό στην πολιτεία από το 1971.

Πηγή: lifo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση