First Republic: 11 τράπεζες των ΗΠΑ χορηγούν 30 δισ. δολάρια για να τη στηρίξουν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 22:37 First Republic: 11 τράπεζες των ΗΠΑ χορηγούν 30 δισ. δολάρια για να τη στηρίξουν

Τουλάχιστον 11 τράπεζες των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων οι «μεγάλες» Bank of America, Citigroup και JPMorgan, συμφώνησαν να χορηγήσουν συνολικά 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις στην First Republic, για να τη βοηθήσουν, επειδή έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» ότι θα είναι η επόμενη που θα καταρρεύσει.

Οι τράπεζες, σε μια ένδειξη της «εμπιστοσύνης τους στο τραπεζικό σύστημα» των ΗΠΑ, συμφώνησαν να βοηθήσουν τη First Republic, καθώς η πορεία της μετοχής της σήμερα (16.3.2023) στη Wall Street υποχώρησε κατά 20% ενώ χθες κατέγραψε απώλειες της τάξεως του 21%.

Μάλιστα, η βουτιά έγινε ακόμη μεγαλύτερη, φτάνοντας το 36%, μετά το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg που ανέφερε ότι η First Republic μελετά επί του παρόντος τις «στρατηγικές επιλογές» για το μέλλον της, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής πώλησής της.

«Αυτή η ενέργεια των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη τους στην First Republic και στις τράπεζες κάθε μεγέθους και καταδεικνύει τη γενικότερη δέσμευσή τους να βοηθήσουν τις τράπεζες να εξυπηρετούν τους πελάτες και τις κοινότητές τους» αναφέρεται στην κοινή τους ανακοίνωση.

Το υπουργείο Οικονομικών, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα και ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) επιβεβαίωσαν σε δική τους κοινή ανακοίνωση ότι οι 11 τράπεζες θα καταθέσουν 30 δισ. δολάρια στη First Republic Bank.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση