Ανακαίνιση κουζίνας αποκάλυψε τοιχογραφία σχεδόν 400 ετών

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2023 14:22 Ανακαίνιση κουζίνας αποκάλυψε τοιχογραφία σχεδόν 400 ετών

Όταν ο Λουκ Μπάντγουορθ αποφάσισε να ανακαινίσει την κουζίνα του, δεν φανταζόταν πως αυτό θα οδηγούσε στην αποκάλυψη μιας τοιχογραφίας σχεδόν 400 ετών, με «εθνική σημασία». 

Τμήματα της τοιχογραφίας, που χρονολογείται περίπου στο 1660, εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του Μπάντγουορθ το κέντρο του Γιορκ πέρυσι, από μάστορες που ανακαίνιζαν την κουζίνα. Έκτοτε, έχει αποκαλυφθεί ολόκληρη.

Η τοιχογραφία εκτιμάται ότι είναι παλιότερη από ότι το κτίριο και βασίζεται σε σκηνές από το βιβλίο «Emblems», του ποιητή Francis Quarles, που κυκλοφόρησε το 1635. 

«Οι πρώτοι που την εντόπισαν ήταν οι μάστορες, οι οποίοι την είδαν κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας. Όταν την βρήκαν, ήξερα ότι υπήρχε ένα παράλληλο κομμάτι ξύλου στην άλλη πλευρά της καμινάδας που θα μπορούσε να κρύβει το ίδιο. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί κάτι τέτοιο, νόμιζα ότι από πίσω υπήρχαν σωλήνες», δήλωσε στο SWNS.

Κάλυψαν την τοιχογραφία, για να την προστατεύσουν

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μία παλιά βικτωριανή ταπετσαρία, αλλά σύντομα διαπίστωσα ότι στην πραγματικότητα ήταν κάτι ζωγραφισμένο στον τοίχο του διπλανού κτιρίου. Οπότε, είναι πιο παλιά από το ίδιο το κτίριο (που είναι το δικό του διαμέρισμα). Είναι τρελό να σκεφτείς ότι ήταν εδώ πριν από γεγονότα όπως η μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπάντγουορθ. 

Αν και «εκπληκτικό», το να έχει την τοιχογραφία στο σπίτι του αποτελεί και βάρος, επειδή δεν υπάρχει χρηματοδότηση για τη συντήρησή της, δήλωσε. Έλαβε κάποια βοήθεια προκειμένου να καλύψει την τοιχογραφία, έτσι ώστε να προστατευθεί.

«Τυπώσαμε μία υψηλής ανάλυση εκδοχή της και βάλαμε το αντίγραφο από πάνω, για να την καλύψουμε. Ελπίζουμε να γίνει γνωστό και να δούμε αν υπάρχουν σύλλογοι ή φοιτητές που κάνουν διδακτορικό οι οποίοι θέλουν να υλοποιήσουν κάποια πειραματικά πρότζεκτ συντήρησης», εξήγησε ο Μπάντγουορθ. 

Την ίδια ώρα, ελπίζει πως ο εντοπισμός της τοιχογραφίας στο διαμέρισμά του, θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης προκειμένου «άλλοι άνθρωποι να αρχίσουν να κοιτάζουν καχύποπτα τους τοίχους τους». 

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση