Μυστηριώδης λάμψη στον ουρανό του Κιέβου - Πολλά τα σενάρια για την προέλευση

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 11:40 Μυστηριώδης λάμψη στον ουρανό του Κιέβου - Πολλά τα σενάρια για την προέλευση

Η NASA διέψευσε πως πρόκειται για δορυφόρο της

Μια μυστηριώδης λάμψη φώτισε τον ουρανό της ουκρανικής πρωτεύουσας, Κίεβο, και προκάλεσε πολλές εικασίες για την προέλευσή της. 

Η έντονη λάμψη παρατηρήθηκε στον ουρανό γύρω στις 22:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) την Τετάρτη.

Ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής, αλλά «η αεράμυνα δεν ήταν σε λειτουργία», δήλωσε στο Telegram ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, Serhiy Popko, ο οποίος είκασε ότι επρόκειτο για δορυφόρο της NASA που έπεσε στη Γη. 

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το φαινόμενο αυτό ήταν αποτέλεσμα της πτώσης ενός διαστημικού δορυφόρου της NASA στη Γη» δήλωσε ο Popko.

Η ουκρανική πολεμική αεροπορία υπέθεσε ότι η λάμψη μπορεί να ήταν μετεωρίτης. Ό,τι κι αν ήταν, όμως, εμφανίστηκε βέβαιη πως δεν πρόκειται για ρωσική αεροπορική επίθεση. 

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η NASA είχε ανακοινώσει πως ένας αποσυρθείς δορυφόρος βάρους 300 κιλών θα μπει στην ατμόσφαιρα την Τετάρτη.

Μετά το συμβάν στο Κίεβο, όμως, η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ενημέρωσε πως ο δορυφόρος βρισκόταν ακόμη σε τροχιά τη στιγμή που παρατηρήθηκε η λάμψη και θα εισερχόταν στη γήινη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από θεωρίες και memes σχετικά με το τι θα μπορούσε να ήταν η λάμψη, με τη δημοφιλέστερη τάση να κάνει λόγο για εξωγήινους.

Με πληροφορίες από BBC

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση