Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου κοστίζει 6.696 δολάρια ανά μερίδα!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 10:46 Το πιο ακριβό παγωτό του κόσμου κοστίζει 6.696 δολάρια ανά μερίδα!

Η ιαπωνική μάρκα Cellato μπήκε μάλιστα και στα ρεκόρ Γκίνες.

Μια ιαπωνική εταιρεία παγωτού συγκέντρωσε μερικά από τα πιο σπάνια συστατικά στον κόσμο για να δημιουργήσει την τέλεια γεύση παγωτού που κοστίζει όχι 1, όχι 2, ούτε καν 5 αλλά 6.696 δολάρια ανά μερίδα!

Η ιαπωνική μάρκα Cellato μπήκε μάλιστα και στα ρεκόρ Γκίνες για το πιο ακριβό παγωτό στον κόσμο με τη νέα του γεύση, που ονομάστηκε Byakuya.

Τα συστατικά της… απαγορευμένης (οικονομικά) για τους περισσότερους απόλαυσης περιλαμβάνουν μια σπάνια λευκή τρούφα που καλλιεργείται στην Άλμπα της Ιταλίας, η οποία κοστίζει περίπου 6.905 δολάρια ανά λίβρα. Περιλαμβάνει επίσης το γνωστό τυρί Parmigiano Reggiano και sake lees, που είναι στερεές ουσίες που παράγονται κατά την παραγωγή του σάκε.

Η εν λόγω γεύση παγωτού δημιουργήθηκε από τον επικεφαλής σεφ στο εστιατόριο RiVi της Οσάκα, Tadayoshi Yamada. Η εταιρεία δήλωσε ότι προσπάθησε να συνδυάσει ευρωπαϊκές και ιαπωνικές γεύσεις σε φτιάχνοντας κάτι μοναδικό.

«Μας πήρε πάνω από 1,5 χρόνο για να εξελιχθούμε, με πολλές δοκιμές και λάθη για να πετύχουμε τη σωστή γεύση. Η κατάκτηση ενός τίτλου στα ρεκόρ Γκίνες έκανε την προσπάθεια να άξιζε τον κόπο», είπε ένας εκπρόσωπος της Cellato στο Guinness World Record.

Πηγή: newsbeast.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση