Γεννήθηκαν τρεις σουρικάτες στο Smithsonian - Πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 10:28 Γεννήθηκαν τρεις σουρικάτες στο Smithsonian - Πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια

Οι εργαζόμενοι πήγαν το πρωί για δουλειά και είδαν ότι η 5χρονη Sadie είχε γεννήσει.

Για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, το Εθνικό Ινστιτούτο Ζωολογικού Κήπου και Βιολογίας Διατήρησης (NZCBI) του Smithsonian στην Ουάσινγκτον ενημερώνει για τη γέννηση τριών σουρικατών.

Οι εργαζόμενοι στο Σπίτι των Μικρών Θηλαστικών έπιασαν βάρδια το πρωί της 10ης Μαΐου και είδαν πως η 5χρονη Sadie είχε γεννήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτά είναι τα πρώτα μικρά της Sadie, αλλά ο αρσενικός Frankie έχει αναπαραχθεί και στο παρελθόν.

Οι σουρικάτες ζουν σε ομάδες που μπορεί να έχουν ακόμα και 30 μέλη, αν και το μέσο μέγεθος είναι περίπου 10-15. Ανάμεσα στις σουρικάτες στο Ινστιτούτο είναι και η αδελφή της Sadie, Stella.

Στην άγρια φύση, τα μικρά τους παραμένουν συνήθως σε ένα υπόγειο λαγούμι για περίπου τρεις εβδομάδες. Στο Σπίτι των Μικρών Θηλαστικών, όπως γίνεται γνωστό, έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες για να μπορέσουν τα ζώα να ενισχύσουν τη φυσική τους ροπή στο σκάψιμο.

Οι εργαζόμενοι θα αφήσουν τη Sadie να συνδεθεί με τα μικρά της, χωρίς να παρεμβαίνουν, αλλά θα παρακολουθούν στενά. Λόγω της απόστασης αυτής, θα περάσει καιρός μέχρι να διασαφηνιστεί το φύλο τους. 

Οι σουρικάτες προέρχονται από τη νότια Αφρική. Ζουν σε ξηρές ανοιχτές πεδιάδες, σαβάνες και λιβάδια της Μποτσουάνα, της Ζιμπάμπουε, της Μοζαμβίκης και της Νότιας Αφρικής.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση